magilla Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Jako że ostatnio zakupiłem trochę 6mm xpsu z castoramy stwierdziłem, że mam chyba wszystko w szufladzie aby zbudować proste i nieduże skrzydełko które mozna będzie zawsze wrzucić do bagażnika samochodu. Zapożyczyłem obrys oryginalnego Draka od Teamlegit i dorzuciłem do niego kfm2 - mój pierwszy kontakt z tym typem profili. ? Chce zaznaczyć że całe skrzydełko powstało w jakieś 3 wieczory nie licząc czasu skchnięcia kleju? Najpierw w pierwszym z "poziomow" skrzydła wyfrezowałem rowek na rurkę 4mm - akurat taka miałem. Na poliuretanie przykleiłem 2 cześć skrzydła kfm Aby mieć lepsze podejście dremelem odrazu wyfrezowałem otwory na serwa Kolejnym krokiem było stworzenie bryły kadłuba. Chciałem kadłub który może kiedyś pomieści pakiet złożony z liionów. No i prawie to wszystko. Zamontowałem serwa, tani napęd z racera Wyprofilowałem krawędź natarcia oraz zalaminowałem folia 75mic chociaż spód skrzydła w celu zabezpieczenia pianki. No i koniec budowy? Jestem właśnie po oblocie i pewnie nie wrzuciłbym tej relacji gdyby to skrzydło tak kapitalnie i posłusznie nie latało po niebie. Jest szybkie ale i ekonomiczne. Filmu z oblotu nie będzie ale nastepnym razem wrzuce jak to pomyka. Rozpiętość - 800mm Waga - 310g Zasilanie - Lipo 3S 1300mAh Silnik - SunnySky 2205 2200kV ESC - Dys 20A Serwa - Emax ES3301 2
model Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Mam rozumieć ze jest to ta droższa pianka niż ta zwykła pod panele ? Ile płaciłeś za paczkę ? Kiedyś jak rozglądam się za nią byla tylko 7mm i 3mm
magilla Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Opublikowano 27 Marca 2021 Mam rozumieć ze jest to ta droższa pianka niż ta zwykła pod panele ? Ile płaciłeś za paczkę ? Kiedyś jak rozglądam się za nią byla tylko 7mm i 3mmTak to ta droższa pianka: https://www.castorama.pl/plyta-xps-diall-rtc003-6-mm-60-x-80-cm-8szt-id-1093651.html są 3,6 i 9 wersję. Jakość tej pianki jest znacznie lepsza a do tego nie ma rowkówWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
magilla Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Opublikowano 28 Marca 2021 Dzisiejsze latanie na dość sporym wietrze jak na takie 300 gramowe skrzydełko ?
pengo Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Gratuluje zbudowania świetnego modelu. Wszystkie draki latają jak po sznurku, mój nano drak ze skrzydłami 700mm wazy 1kg i lata świetnie, a wersja ze skrzydełkami 1000mm 1,2kg i lata jeszcze lepiej
Rekomendowane odpowiedzi