magilla Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Jako że ostatnio zakupiłem trochę 6mm xpsu z castoramy stwierdziłem, że mam chyba wszystko w szufladzie aby zbudować proste i nieduże skrzydełko które mozna będzie zawsze wrzucić do bagażnika samochodu. Zapożyczyłem obrys oryginalnego Draka od Teamlegit i dorzuciłem do niego kfm2 - mój pierwszy kontakt z tym typem profili. ? Chce zaznaczyć że całe skrzydełko powstało w jakieś 3 wieczory nie licząc czasu skchnięcia kleju? Najpierw w pierwszym z "poziomow" skrzydła wyfrezowałem rowek na rurkę 4mm - akurat taka miałem. Na poliuretanie przykleiłem 2 cześć skrzydła kfm Aby mieć lepsze podejście dremelem odrazu wyfrezowałem otwory na serwa Kolejnym krokiem było stworzenie bryły kadłuba. Chciałem kadłub który może kiedyś pomieści pakiet złożony z liionów. No i prawie to wszystko. Zamontowałem serwa, tani napęd z racera Wyprofilowałem krawędź natarcia oraz zalaminowałem folia 75mic chociaż spód skrzydła w celu zabezpieczenia pianki. No i koniec budowy? Jestem właśnie po oblocie i pewnie nie wrzuciłbym tej relacji gdyby to skrzydło tak kapitalnie i posłusznie nie latało po niebie. Jest szybkie ale i ekonomiczne. Filmu z oblotu nie będzie ale nastepnym razem wrzuce jak to pomyka. Rozpiętość - 800mm Waga - 310g Zasilanie - Lipo 3S 1300mAh Silnik - SunnySky 2205 2200kV ESC - Dys 20A Serwa - Emax ES3301 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Mam rozumieć ze jest to ta droższa pianka niż ta zwykła pod panele ? Ile płaciłeś za paczkę ? Kiedyś jak rozglądam się za nią byla tylko 7mm i 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Mam rozumieć ze jest to ta droższa pianka niż ta zwykła pod panele ? Ile płaciłeś za paczkę ? Kiedyś jak rozglądam się za nią byla tylko 7mm i 3mmTak to ta droższa pianka: https://www.castorama.pl/plyta-xps-diall-rtc003-6-mm-60-x-80-cm-8szt-id-1093651.html są 3,6 i 9 wersję. Jakość tej pianki jest znacznie lepsza a do tego nie ma rowkówWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 28 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Dzisiejsze latanie na dość sporym wietrze jak na takie 300 gramowe skrzydełko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Gratuluje zbudowania świetnego modelu. Wszystkie draki latają jak po sznurku, mój nano drak ze skrzydłami 700mm wazy 1kg i lata świetnie, a wersja ze skrzydełkami 1000mm 1,2kg i lata jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi