radek872 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Film, który przypadkowo znalazłem http://pl.youtube.com/watch?v=wCpPnxNi4Po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 ..dał ktoś ciała :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Dobrze że miał śmigło pchające, a nie z przodu. Na pewno by było gorzej jak by ciachał przodem. Ktoś dał ciała na maxa i to na pokazach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 ja mysle ze smigło z przodu to było by chyba nawet lepiej bo by sie połamało ale czy osoby odpowiedzialne za ta czesc pokazu głowe zostawiły w domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Przecież widać, że im się to wymknęło. Ale i tak nie zmienia to faktu, że rozumu ktoś gdzieś zostawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jakim cudem wogule ktoś odpalił samolot skoro nikogo nie było za sterami. :? Współczuję osobom z tłumu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Może to było nowe wcielenie "Christine"? :wink: A tak na poważnie, film jest dość niewyraźny, ale znaki na tej maszynce to chyba VH-RAR. Czyli Australijczycy... Nic dziwnego, od tego chodzenia do góry nogami, musiało im odbić :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 uwazasz ze nie ma samolotu w ktorym silnik pracuje bez osoby w kabinie?-na własnie oczy widziałem 2 takie sytuacje - cirrus sr22 i jak 12A(sp-ace) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Kamil napisał Jakim cudem wogule ktoś odpalił samolot skoro nikogo nie było za sterami. Laminat napisał uwazasz ze nie ma samolotu w ktorym silnik pracuje bez osoby w kabinie?-na własnie oczy widziałem 2 takie sytuacje - cirrus sr22 i jak 12A(sp-ace) Prośba do Laminat czytaj uważnie posty kolegów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 To taki ultralekki samolocik. Można go odpalić stojąc obok kabiny, która pewnie jak w szybowcu otwiera się na bok. Mamy coś podobnego o nazwie Pelikan. Wiele razy odpalano go nie będąc w kabinie ale pod kołami zawsze były podstawki. W Polsce w Lesznie był taki przypadek z 10 lat temu , że pilot nie mogąc odpalić Wilgi wysiadł aby pokręcić śmigłem. Niestety nie wyłączył iskrowników i nie cofnął całkiem manetki gazu. Wilga zaskoczyła i szalała po lotnisku gdzie stała kolejka szybowców przez dobrych kilka minut. Próbowano staranować ją traktorem ale zawsze skręcała i uciekała. W końcu wpadła na kupę nawozu i silnik zgasł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Na discovery w pogromcach mitów sprawdzali sytuację gdy gościu odpalał silnik kręcąc śmigłem i samolot sam ruszył a potem przejechał obok drugiego i zrobił śmigłem takie nacięcia w kadłubie aż zatrzymał się na skrzydle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Można go odpalić stojąc obok kabiny Mi chodziło że poco odpalać silnik skoro nikogo nie było w środku w sensie że nikt nie planował lecieć tym samolotem.A to że da się odpalić to chyba każdy wie tyle że poco odpalać skoro nikt zdaje sie nie planował lecieć , a już na pewno bez klinów na kołach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Mi chodziło że poco odpalać silnik skoro nikogo nie było w środku w sensie że nikt nie planował lecieć tym samolotem a samemu sobie nie mógł odpalić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 a samemu sobie nie mógł odpalić ?? A jeżeli miał rozrusznik? a zresztą to były tam 2 osoby.Nawet jeśli to co bez klinów odpalał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=VH-RAR&distinct_entry=true Krótki opis sytuacji. Działo się to w Mangalore - Okolice Melbourne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tutaj się w trące do tematu ale znalazłem też taki filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=4QSSQKdjC70&feature=related Co by było gdyby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Kamil6593 jak dla mnie mnożysz posty i nie domyslam sie za co masz te 3 kwadraty a co by było gdyby to prosze tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=EJzHNiPghBw&feature=related lub bardziej "widowiskowe" http://pl.youtube.com/watch?v=U_DyaQp279w&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmwwa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Brawo Radek! Ten film ma jednym przypominać, a innym uświadamiać, tylko jedno: - niezależnie gdzie i jaką funkcję pełnię, jestem tylko człowieczkiem i rzeczy nadal po prostu się zdarzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.