jacekplacek Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 odbiornik hk gt2r jak z zasięgiem, czy to jest odbiornik z ograniczonym zasięgiem ? pytam, bo włożyłem ten odbiornik do modelu, który lata nieco dalej i po ok. 50m model stracił zasięg, powtórzyło się to dwukrotnie, nadajnik jest jak najbardziej ok., a na urwana antenę w odbiorniku też to nie wygląda, bo zasięg straciłbym dużo wcześniej tak 5 do 10m, proszę o podpowiedź w tej sprawie, z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Miałem taki odbiornik i można nim było latać tak jak zwykle w okolicach 100-200m jak latam, nic nie traciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Używam taki odbiornik w modelach plywających ( trasa koperta 100 x 50 m) i kołwych ale tutaj zasięg wystarcza do 150m i zawsze działał prawidłowo. Może być uszkodzony i już nic nie zrobisz. Możesz sprawdzic jak jest przylutowana antena do płytki. Ogólnie odbiornik nie jest lotniczy ale jak pisał Robert do małych modeli gdy jest sprawny się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Miałem 2 takie odbiorniki. Jeden po ziemi miał zasięg ok 250m maksymalnie, drugi ok 30-50.Pomogla zamiana antenek z innego odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 mam drugi taki, więc jak się nadaje do lotniczych, to włożę do modelu ten drugi i zobaczę czy coś to zmieni, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi