Benon_ZN Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Pod linkiem znajdziecie opis z budowy motoszybowca Inspira 3.8m pod loty FPV wykonany przez mojego Kolegę z podwórka. https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=26&t=47529 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Ladny jest ?..! ps: swietna jakosc DVR; nie wiesz co to za graty video koles tam wlozyl , bo w opisie z linku nie znalazlem..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Link video to nadajnik 1,2GHz fox 700mW a odbiornik lawmate 1.2 plus tracker z antena panelowa kamerka to jakiś Runcam 1200 lini Jak chcesz mogę dokładnie dopytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Przy okazji mozesz zapytac. Moze to kwestia samej nagrywarki albo juz obrobki filmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Nagrywarka jest zainstalowana oryginalnie w goglach Skyzone Cobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 12 godzin temu, Benon_ZN napisał: Link video to nadajnik 1,2GHz fox 700mW a odbiornik lawmate 1.2 plus tracker z antena panelowa kamerka to jakiś Runcam 1200 lini Jak chcesz mogę dokładnie dopytać Opisz opisz... a jak z zasięgiem transmisji ? jak z jakościa , czy nie ma utraty sygnału ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Byliśmy na max odległości 36KM na podobnym zestawie i mieliśmy wizje jedyne co było powodem do powrotu to zapas prądu w ogniwach . Link na jakim latamy to Eleres 433Mhz a link video to tak jak napisałem wyżej. Autopilot wraz z osd to PItlab wcześniej lataliśmy na Matek-u -->> INav Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 2 minuty temu, Benon_ZN napisał: Byliśmy na max odległości 36KM na podobnym zestawie i mieliśmy wizje jedyne co było powodem do powrotu to zapas prądu w ogniwach . Link na jakim latamy to Eleres 433Mhz a link video to tak jak napisałem wyżej. Autopilot wraz z osd to PItlab wcześniej lataliśmy na Matek-u -->> INav 36KM ! U mnie na moim zestawie obraz zaczyna szwankować już w odległości 200m a sam nadajnik się grzeje do tego stopnia , że prawie rozpuszcza styropian. A niby zasięg sygnału do 5km! Tak, może chodziło o zasięg sygnału, szczątkowy ale nie obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 żeby nie być gołosłowny to masz tu lot na 27KM Godzinę temu, Atomizer napisał: 36KM ! U mnie na moim zestawie obraz zaczyna szwankować już w odległości 200m a sam nadajnik się grzeje do tego stopnia , że prawie rozpuszcza styropian. A niby zasięg sygnału do 5km! Tak, może chodziło o zasięg sygnału, szczątkowy ale nie obraz. żeby nie być gołosłowny to masz tu lot na 27KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 4 minuty temu, Benon_ZN napisał: żeby nie być gołosłowny to masz tu lot na 27KM żeby nie być gołosłowny to masz tu lot na 27KM Ja mam taki zestawik 1. Nadajnik FPV TS832 5,8GHz 600mW - 40CH LED Boscam 2. Odbiornik FPV Boscam RC832 5,8GHz - 40CH Na wysokości ziemi 150m i brak obrazu , 200m brak sygnału Na wysokości 50m odległość 250m i obraz robi się czarno-biały i zakłócenia Dalej nie latam bo model z ziemi już słabo widać a jak obraz na monitorze zniknie to problem. Dodatkowo zamontowałem lepsze anteny koniczynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Lataliśmy na 5.8 GHz takim jak napisałeś i ten zestawił powinien spokojnie zrobić 3-4KM proponuje zmienić anteny na helikala i koniczynkę i jeśli nadajnik nie dostał ognia to zasięg się polepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekLatacz Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ten motoszybowiec Inspira bardzo dobra robota, gdzie można znaleźć taki np. w wersji kit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi