mayster8405 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Mogłem temat wstawić w " Warsztat", ale uznałem że pasuje akurat w tym miejscu bez szukania. Oglądając różne filmiki z budowy małych deproniaków / mini/ , natrafiłem na ciekawe zastosowamnie zakrętki z wody mineralnej / 5l/ jako łoże do silników. Wystarczyło kilka minut i łoże gotowe, wykonując tylko 5 otworów na mocowanie silnika. Doskonale nadaje się do krzyżaków jako napęd ciągnący lub pchający. Wszystkie elementy styczne kleiłem glutem / materiał depron/, lub CA płyty EPP. Kołnierz z gwintem zakrętki jest na tyle głęboki że skleina jest pewna i mocna. Sprawdziłem gotowy element napędowy- trzeba naprawdę siły aby silnik wyrwać z podstawy. W sumie, nic nie waży, nic nie kosztuje , minimum wysiłku.? Wykonanie jest poglądowe i nie starałem się na dokładność. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Jeszcze lepsze są kołki do mocowania styropianu do elewacj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekLatacz Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Łoże silnika proste i tanie a jeśli tylko dobrze się sprawdza to pogratulować pomysłowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi