Cygan Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam Mam problem z odbiornikiem Corona RP4S1 a dokładniej z jego zasięgiem. Na złożonej antenie dosłownie 2 kroki(sprawdzane na 2 aparaturach w modelu i poza modelem). Początkowo myślałem że mogła się uszkodzić antena jednak jest sprawna(sprawdzałem miernikiem). Najdziwniejsze jest to, że wcześniej wszystko działało-miesiąc nie latałem i dziś podczas próby lotu okazało się że brakuje zasięgu. Wszystko wskazuje na uszkodzenie odbiornika jednak może ktoś miał już podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=788830 W tym wątku piszą o problemach z tym odbiornikiem, jednak głównie mówią o problemach z bindowaniem. Jeżeli Twój binduje się bez problemu, a zasięgu brak, to możesz sprawdzić pobór prądu przez odbiornik (bez serw, z włączonym nadajnikiem) według instrukcji powinien być ok. 11 mA (4,8-6,0 V). Zakładam, że zasilanie jesy OK. Sprawdz dokładnie kabelek anteny, czy nie ma przetarć, czy załamań. To, że na miernik jest OK, to jedno. Może być tak, że przerwane jest tylko kilka drucików z linki kabla anteny. PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 U mnie mam podobny problem, brak zasięgu po kilkunastu metrach (na rozłożonej antenie nadajnika). Z tym że u mnie jest tak od początku, coś mam pecha do tej marki, 2-gi produkt i 2-gi do kubła . Jutro sprawdzę jeszcze pobór prądu i wymienię antenę, jak nie pomoże to kubeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.