Skocz do zawartości

Lama V3 pekniete mocowanie flybar'a

vaderjk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie to nie tak, po pierwsze na oryginalnym wale esky lata dobrze do konca pakietu, po drugie latalo 3/4 dobrze potem zaczela kolowac, zmienilem po chwili (odczekalem na wystygniecie silniczkow) pakiet na nowy wpelni zaladowany i juz caly czas plywala Lama. Potem na nowo zamontowalem wal jeszcze dokladniej, to po minucie zaczela juz Lama plywac.

Opublikowano

No to lataj na plastiku :). JA u siebie montowalem alu oś srebrną ale nie xtreme. Z nia lama plywala i byla strasznie nerwowa. Ktos kiedys ladnie powiedzial ze jak zmieniasz czesci to na tej samej firmy wszystkie. Aczkolwiek ludzie lataja tylko na oscie xtreme i nie narzekaja, wiec moze trafiles trefna oske?

Opublikowano

Mam do Was jeszcze takie pytanie - czy uklad sterowania glowica EK1-0319 - ten co sie pochyla i jego gorna czesc sie kreci razem z wirnikiem dolnym, a dolna jest przymocowana do snapow to czy ona moze sie rozdzielic? Wyskoczyl mi ten gorny "talerzyk" po czym jak go przesunalem na swoje miejsce to dziala bez problem - ale moje pytanie czy to normalne ? Tzn on sie moze oddzielic? Czy on jest jakos zamontowany na stale do dolnej nieruchomej czesci? Moze cos w srodku mi sie odkleilo?

Opublikowano

Mi po mocniejszym przyziemieniu podniosla sie do gory - ale tylko "zcisnalem" razem i rusza sie normalnie, Lama lata stabilnie... Czy w zwiazku z tym musze rozkladac lame i kleic tarcze sterujaca? Czy ona po prostu jest tam na "wcisk"? Szukalem po roznych forach i rozne opinie sa tzn sa takie ze nie trzeba kleic, ale luszie pisza tez o tym ze kleili ...

Opublikowano

Cos mi te czesci "lepsze" xtreme srednio pasuja do mojej Lamy ... Zalozylem w tej chwili tylko biale xtreme lopaty i fajny maja dzwiek, lama jakby szybciej reaguje na ruchy prawym drazkiem, lecz jest o wiele mniej stabilna niz na oryginalnych... Latam w tym samym pokoju - na stockowych czarnych lata sie o wiele latwiej, dokladniej niz na tych bialych xtreme... Co Wy na to ?

Opublikowano

No nie jest jednak tak zle jak pisalem - dokrecilem mocniej mocowania lopat (teraz skladaja sie z lekkim oporem, przedtem byly luzne) i nie plywa jakos mocno. Latalem w wiekszej przestrzeni i calkiem fajnie i stabilnie sie latalo... Aczkolwiek nadal na wale xtreme nie da sie latac - zatacza kregi - latam na oryginalnym - jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.