tytan12 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Witam,co Panowie powiedzą na ten modelik,który łaził za mną już od dawna.Plany powiększyłem do rozpiętości 1200,skrzydła będą styro+balsa,silnik jakiś 3542,reszta zobaczymy.Plany są jakie takie, reszty trzeba się domyślać,może ktoś już budował z tych planów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 3 minuty temu, tytan12 napisał: może ktoś już budował z planów to może nie...ale toto wyglada troche jak jak Cessna Wieśka Dzika....tamtą miałem ,latałem i była ok- silnik 6,6 ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 OK, ale większa lepiej by latała- 120 cm trochę mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 3 godziny temu, zbjanik napisał: 120 cm trochę mało... tak, Dzikowa miała około 165 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Godzinę temu, d9Jacek napisał: tak, Dzikowa miała około 165 cm No,trochę mało,ale przewidziana jest pod napęd elektryczny.Według planów też elektryk,ale rozp. 950mm,dlatego powiększyłem do 1200mm.Na pewno ,jak bym robił pod spalinkę to była by większa,ale zobaczymy,jeszcze zima i trzeba coś dłubać?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Witam,ruszył laser ręczny i trochę do przodu.Poszycie kadłuba planuję metodą skorupową,balsa 1,5mm,co wy na to,długość kadłuba 800mm? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 Trochę do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Szkoda że teraz zauważyłem temat. Ten model ma błąd konstrukcyjny w okolicy przedniej szyby.W tym miejscu ulega uszkodzeniu. Tam gdzie masz według planu wklejone pręty węglowe jest bardzo słaby. Powinna tam być wykonana wręga w całości 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 33 minuty temu, f-150 napisał: Szkoda że teraz zauważyłem temat. Ten model ma błąd konstrukcyjny w okolicy przedniej szyby.W tym miejscu ulega uszkodzeniu. Tam gdzie masz według planu wklejone pręty węglowe jest bardzo słaby. Powinna tam być wykonana wręga w całości Dzięki Wojtek za poradę,jeszcze da się to poprawić,też mi się wydawało trochę za słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Witam,trochę podłubałem przy statecznikach i zrobiłem eksperyment z kabinką z butelki. Niestety, nie znalazłem odpowiedniej butelki i raczej nie znajdę, próbowałem z butelki 5 l ,ale ona jest karbowana (ryflowana) i niestety w efekcie widać te karby,będę musiał pomyśleć o innej technologi?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Kup Pet-g 0.5 mn w arkuszu. Nie wiem jakie są teraz ceny ale dawniej za arkusz 125x60 płaciłem 28 zł. Mieli go w firmie reklamowej na Mogilskiej. Nazwy nie pamiętam ale vis a vis stacji Ciekłe K. Będę dziś tamtędy jechał to zobaczę nazwę. Już sobie przypomniałem Alugraf, ale mieli też chyba w Tuplexie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi