Atomizer Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 Witam w nowym temacie Jakie mamy rodzaje przedłużaczy do serw i czym się różnią? Poszukuję dość cienkiego przedłużacza prawdopodobnie o oznaczeniu AWG32. Kupiłem kabel trójżyłowy 3x0,33 i kabel trójżyłowy 3x0,13 myśląc , że jest on dużo cieńszy ! A wyszło że oba mają zewnętrzną średnicę taką samą, a różnica tylko samego drutu bez otuliny i to niewielka... Gdzie można kupić taki cienki przewód ?
czarobest Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 Czemu aż tak cienkie? już AWG32 są moim zdaniem za cienkie do jakichkolwiek serw i ja bym tego do modelu nie brał. Nie tylko z powodów nagrzewania się czy spadku napięcia, ale też dla zwykłej pewności i wytrzymałości. Druga sprawa, że moim zdaniem lepiej przedłużyć kabel lutując go, dodatkowe wtyczki to zawsze jakieś straty, waga i przede wszystkim możliwość wypięcia się - chyba, że to dodatkowo zabezpieczysz. No i kwestia grubości, zauważ, że to jest podawane jako przekrój, a łatwo zauważyć, że tak jak powierchnia pizzy rośnie wraz ze wsrostem średnicy/promienia, tak będzie i tutaj. Czyli wzrost przekroju/powierchni będzie sporo "większy" niż średnicy .
stan_m Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 4 godziny temu, Atomizer napisał: Jakie mamy rodzaje przedłużaczy do serw i czym się różnią? Właściwy dobór przekrojów przewodów zwłaszcza długich ma zasadnicze znaczenie zarówno jeżeli chodzi o spadki napięć jak też wrażliwość na zakłócenia. Polecam zapoznać się z załączoną tabela i przeczytać dokładnie opis pod nią. PRZEWODY AWG zamiana na mm2.docx
Atomizer Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Opublikowano 1 Marca 2022 Potrzebuję głównie do mikro serw ! Od lewej AWG22, AWG26 i prawdopodobnie AWG32, którego zostało mi około 15cm. Chodzi o to , że jak zrobię rozdzielacz z przewodu AWG22 to będzie on więcej ważyć niż samo mikro serwo.
Rekomendowane odpowiedzi