Atomizer Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Witam w nowym temacie Jakie mamy rodzaje przedłużaczy do serw i czym się różnią? Poszukuję dość cienkiego przedłużacza prawdopodobnie o oznaczeniu AWG32. Kupiłem kabel trójżyłowy 3x0,33 i kabel trójżyłowy 3x0,13 myśląc , że jest on dużo cieńszy ! A wyszło że oba mają zewnętrzną średnicę taką samą, a różnica tylko samego drutu bez otuliny i to niewielka... Gdzie można kupić taki cienki przewód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Czemu aż tak cienkie? już AWG32 są moim zdaniem za cienkie do jakichkolwiek serw i ja bym tego do modelu nie brał. Nie tylko z powodów nagrzewania się czy spadku napięcia, ale też dla zwykłej pewności i wytrzymałości. Druga sprawa, że moim zdaniem lepiej przedłużyć kabel lutując go, dodatkowe wtyczki to zawsze jakieś straty, waga i przede wszystkim możliwość wypięcia się - chyba, że to dodatkowo zabezpieczysz. No i kwestia grubości, zauważ, że to jest podawane jako przekrój, a łatwo zauważyć, że tak jak powierchnia pizzy rośnie wraz ze wsrostem średnicy/promienia, tak będzie i tutaj. Czyli wzrost przekroju/powierchni będzie sporo "większy" niż średnicy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 4 godziny temu, Atomizer napisał: Jakie mamy rodzaje przedłużaczy do serw i czym się różnią? Właściwy dobór przekrojów przewodów zwłaszcza długich ma zasadnicze znaczenie zarówno jeżeli chodzi o spadki napięć jak też wrażliwość na zakłócenia. Polecam zapoznać się z załączoną tabela i przeczytać dokładnie opis pod nią. PRZEWODY AWG zamiana na mm2.docx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Potrzebuję głównie do mikro serw ! Od lewej AWG22, AWG26 i prawdopodobnie AWG32, którego zostało mi około 15cm. Chodzi o to , że jak zrobię rozdzielacz z przewodu AWG22 to będzie on więcej ważyć niż samo mikro serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi