Diakon Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Otrzymałem w zasadzie szokujące ( i niepotwierdzone) informacje, jako że ponoć depron ma być wyparty przez niejakie "ekopłyty" - a co to dla nas oznacza? Obawiam się, że nic ciekawego! Cóż, mam nadzieję, że depron nadal będzie w sprzedaży, a "informacje", które powyżej podałęm, będą tylko plotkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 no ja tez mam taka nadzieje niech se cegly zastapia czym innym ale nie depron jesli info bylo by jednak prawdziwe trzeba zakupic kilka paczek na przyszlosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Hymm... to będziemy robić modele z ekopłyt :mrgreen: ... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Albo ktos madry otworzy hurtownie i bedzie trzepal kase z "depronu dla modelarzy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 a jak ekoplyty sie do tego nienadadza :? niech wszystko wymienia na co chca ale nie depron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Jeżeli ekopłyty mają być za depron to musi chyba muszą posiadać podobne wlaściwości chemiczne jak i fizyczne. Przynajmniej mi się tak wydaje... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Nie panikujcie. Jest mase firm produkujacych depron i nie sadze aby wszystke zaprzestaly produkcji. Choc i tu powiedzialem mala niescislosc...Depron produkuje jedna firma i nie jest to firma w Polsce. Depron jest nazwa zastrzezona a to zielone czy to co kiedys do kupienia bylo w obi a nazywalo sie Climaporem to nie depron choc tak go nazywamy Ale namieszalem...... tak czy owak tacki na mieso beda robione napewno wiec tez i producenci depronu nie znikna . Spokojnie, nie martwcie sie i nie siejcie paniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Wlasnie, skad te informacje? Brzmią jak z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Wlasnie, skad te informacje?Brzmią jak z kosmosu. Ha! To Was zaskoczę - ze sklepu gdzie depron kupuję! Tyle że pisałem wcześniej "niepotwierdzone" te informacje są dlatego, iż to nie ja akurat ostatnio tam szdłem, tylko kolega który przekazał mi takowe wieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Stefanek te ekoplyty czyli ekopor nie muszą mieć podobnego składu chemicznego do depronu.To jest płyta ze zmielonego drewna.Depronu napewno nie wycofają bo jest o wiele tańszy od ekoporu i bardzo dobrze niweluje nierówności bądźcie spokojni depronowcami polatacie jeszcze ho ho .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Arek te zielone płyty zwane depronem to nie tylko Climapor, także izopor, izoflor itd... jest wiele firm produkujących depron także polskich, ale dam sobie j.... odciąć że nie zrezygnują z produkcji depronu choćby ze względu na nas-modelarzy hehe :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Arek te zielone płyty zwane depronem to nie tylko Climapor, także izopor, izoflor itd.. Prosze, przeczytaj uwaznie to co napisalem.....Napisalem wyrazie......"to cielone czy to co bylo w OBI" Climaporu juz nie ma na rynku. Climapor byl bialy, 5mm. Producent zaprzestal produkcji( wersja kierownictwa OBI ) Climapor to ten" depron " na jakim zaczynali Ci co ten material wprowadzali do modelarstwa. Teraz mamy wiele innych "depronow" . Zawsze jest tez oryginalny depron ( bialy lub ciemno szzary3mm i 6mm - tyle ze piekielnie drogi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No i właśnie u mnie w sklepie depronu w sprzedaży już nie ma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 A jak u Ciebie nie ma to nie ma w całej Polsce ? :crazy: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Wydaje mi się, że depron i jego klony pozostaną w sprzedaży. Niestety w mojej okolicy jest ciężko dostać ten materiał. Pytałem w sklepach typowo budowlanych i nic :/ Jedynie, że w Komforcie dostałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 A jak u Ciebie nie ma to nie ma w całej Polsce ? :crazy: :mrgreen: Nie sprawdzałem . Ot, po prostu dałem do publicznej wiadomości i już . A tak na poważniej- w sklepach typu Brico Marche pewnie jest, ale to trzeba kupowac całą pakę. A tak - poszedłem do sklepu, kupowałem 1-2 arkusze w dośc niskich cenach i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Koniec depronu? tzw. armageddon? swiat bez depronu jest pusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ja depron kupiłem ostatnio paczke w brico marche (niedawno otwarty ) Te ekopłyty to już widziałem dość dawno i poprostu są razem z deporonem w sprzedaży. Nie sądze, zeby to wycofali ze sprzedaży. No chyba, że naukowcy odkryliby, że jest mutagenem edit: literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 I chyba nie ma już tego zielonego depronu!!! Podobno wycofali. Jedyny w jaki mogę sie teraz wyposażyc to taki szaro-czarny, pofałdowany z jakimś firmowym znaczkiem na środku... Jest gorszy niż ten zielony, ale chyba chcąc zrobic Pibrosa nie będzie mi pozostawało nic innego jak się w niego wyposażyc... :? 3mm 10 sztuk w Brico Marsze kosztuje 16,5zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 No nie wiem czy nie ma - aktualnie rozbudowuję dom i właśnie układam (tzn ekipa mi układa) taki pod panele. Kupiony w Leroy Merlin w Swarzędzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.