zywasmierc Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Witam! Potrzebuje pomocy w dobraniu anteny do wymiany do odbiornika Spektrum AR6100e. Jaki kabel (czy cuś innego) przylutować i jakiej powinno być długości? Dziękuję bardzo za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Dwa odcinki cenkiego przewodu o długości 33mm każdy przylutowany do PCB odbiornika i będzie dobrze ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywasmierc Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dowolny cienki przewód np. miedziany pokroju średnicy 1mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 W dniu 24.04.2022 o 23:07, oki188 napisał: Dwa odcinki cenkiego przewodu o długości 33mm każdy przylutowany do PCB odbiornika i będzie dobrze ? Wykonałem takie "anteny" na próbę i sprawdziłem parametry na analizatorze. Jak na samoróbkę wyszły lepiej niż nie jedne oryginalne montowane fabrycznie w odbiornikach. Do testu użyłem drutu z migomatu 0,8mm 33mm x 2. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywasmierc Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Czy przewód, jak odetnę od serwa, to spełni swoją rolę? Przepraszam, że dopytuje, ale nawet lichego modelu szkoda stracić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Będzie odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi