Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam! Chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem, dlatego mam kilka pytań odnośnie mojego pierwszego modelu. Czy opłacało by się kupić taki oto model , albo taki ? Wybrałem takie tanie ponieważ nie mam zbyt dużych środków pieniężnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 ja bym kupował w sklepie modelarskim, tańszy podel na początek , świetny do nauki latania focus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Pierwsza rzeczą jaką powinieneś zrobić to poćwiczyć na symulatorze! BTW na temat początków też jest już dużo, o motoszybowcu było również wspominane na forum, musisz poszukać, natomiast jeżeli chodzi o ten drugi to sam sie uczyłem na nim latać i jest ok, śmigło pchające, kadłub plastikowy, twarde skrzydło, stabilny w locie. Działaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 a ja tobie odradzam tych modeli zobacz na to i są z elaporu a nie z plastiku http://www.allegro.pl/item544893341_model_samolotu_sterowany_radiem_e_sky_nemo_3d_nowy.html albo tenhttp://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2237,pc-focus-rtf-zestaw-rc i za tą samą kase i zapraszamy do powitalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A może zamiast tego focusa kupić BELLANCA DECATHLON 480 tu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A może zamiast tego focusa kupić BELLANCA DECATHLON 480 tu ? Jak najbardziej, modelik sprawdzony, dobry do nauki. Wiele użytkowników tego forum na nim lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A czemu nikt nie pisze o Multiplexie ?? Ta firma jest moim zdaniem najlepsza na początek. Tutaj jest stronka z wszystkimi modelami Multiplexa, ja na początek wybierałbym pomiędzy EasyStarem, EasyGliderem i MiniMagiem. Każdy z tych modeli jest innego rodzaju ( kto co lubi :wink: ) więc myślę, że znalazł byś coś dla siebie o dużo lepszej jakości niż te plastiki na allegro :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dlatego, że MPX jest dla nadzianych nowicjuszy. Nie każdy może sobie z marszu pozwolić na wydanie 600 czy 800zł jednorazowo na sprzęt. Sam wydałem wpierw 319zł na model z allegro a gdy poczułem, że "to jest to!" kupiłem model na części z dobrym sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Chyba wezmę tego decathlona, tylko powiedzcie mi jakie on ma serwa, silnik, pakiet i ładowarke i jeszcze jedno czy przy nim jest wszystko dopracowane bo słyszałem że niektóre modele są niedopracowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Chyba wezmę tego decathlona, tylko powiedzcie mi jakie on ma serwa, silnik, pakiet i ładowarke Słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Silnik szczotkowy 480,pakiet Ni-Mh,ładowarka standard 300mah.Jeżeli całość zmontujesz poprawnie lata przyzwoicie ale bez rewelacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 a pakiet jakie ma napięcie? Jak naucze się latać to chciałbym zrobić jakiś depromodel i czy ta aparatura, odbiornik itd. nadadzą się do tego? czy tam jest regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 pakiet 8,4V,regulator jest.Wszystko się nada ale ciężkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 a żeby założyć tam silnik 3f to musiałbym wymienić tylko regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 dokładnie,koszt zestawu silnik+regulator np.Towerpro to 79zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A może ten warto by wziąć tutaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Był opisywany na forum poszukaj,też lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Postanowiłem, że kupie bellance i w późniejszym okresie kupie regiel i silniczek 3f i zrobię depromodel toto-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 dobry wybór??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.