maxiiii Opublikowano 7 Maja 2022 Opublikowano 7 Maja 2022 Na potrzeby kolegi przetestowałem multi sensor smart port w wersji diy na arduino pro mini. Projekt nie jest mój, moje jest tylko wykonanie i przetestowanie. Jak widać na filmiku działa tak jak powinien. Współpracuje z yaapu maps. U skośnookich kupiłem minaturowe GPS-y. Ten wykorzystany w filmie ma rozmiary ma wymiary 16/16 mm. Cały czujnik to: arduino pro mini - teraz 24 zł GPS - 22zł trzy rezystory - 10/10/1 k I to wszystko. Do tej wersji można podłączyć dwa czujniki temperatury i analogową rurkę pitota. Mam tylko problem z uruchomieniem barometru bo pomimo przetestowania dwóch wersji niby boscha nie potrafię go uruchomić. Srednia strata bo wysokość pokazuje GPS. No ale....... Jak temat zainteresuje innych mogę podać więcej szczegółów. 2
d2f Opublikowano 7 Maja 2022 Opublikowano 7 Maja 2022 Z tą rurką pitota to chyba najbardziej mnie zaciekawiłeś.
maxiiii Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Opublikowano 8 Maja 2022 Cały projekt opisany jest na githubie. https://github.com/dgatf/msrc Jeżeli chodzi o rurkę pitota to samo połączenie jej z arduino jest proste i nie wymaga żadnych dodatkowych elementów zewnętrznych. Dzisiaj przetestowałem nowy GPS kupiony za grosze u chińczyka. Jak się okazało jest to jeden z najlepszych jakie miałem. Bez problemu daje się przestawić na odświeżanie 10Hz i prędkość 115000 przy użyciu do 26 satelit. HDOP jaki miałem najmniejszy to 0,5. A ma tylko 18/18mm.
meniu Opublikowano 25 Września 2022 Opublikowano 25 Września 2022 Cześć, czy jest możliwość podłączenia gps, Cz. Temp., i czujnik obrotów magnes plus Cz. Halla ? Robert
maxiiii Opublikowano 25 Września 2022 Autor Opublikowano 25 Września 2022 7 godzin temu, meniu napisał: czy jest możliwość podłączenia gps Czytać, czytać , czytać. Tak można podłączyć gps, czujnik temperatury (a nawet dwie sztuki). Nie można podłączyć czujnika obrotów. Obroty brane są z kompatybilnych ESC.
meniu Opublikowano 25 Września 2022 Opublikowano 25 Września 2022 3 godziny temu, maxiiii napisał: Czytać, czytać , czytać. Tak można podłączyć gps, czujnik temperatury (a nawet dwie sztuki). Nie można podłączyć czujnika obrotów. Obroty brane są z kompatybilnych ESC. Witam, poproszę o więcej szczegółów
maxiiii Opublikowano 26 Września 2022 Autor Opublikowano 26 Września 2022 Jak zauważyłem od pewnego czasu szukasz do swojego sprzętu czujników. Rozumiem, że to spalina a aparatura to frsky. Jakie czujniki potrzebujesz w wersji minimum i max? Pewne czujniki oferuje xsensor ale mi nigdy nie udało się go prawidłowo uruchomić, nawet nie wiem dlaczego. Czy szukałeś w sieci takich czujników?
Rekomendowane odpowiedzi