maxiiii Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Na potrzeby kolegi przetestowałem multi sensor smart port w wersji diy na arduino pro mini. Projekt nie jest mój, moje jest tylko wykonanie i przetestowanie. Jak widać na filmiku działa tak jak powinien. Współpracuje z yaapu maps. U skośnookich kupiłem minaturowe GPS-y. Ten wykorzystany w filmie ma rozmiary ma wymiary 16/16 mm. Cały czujnik to: arduino pro mini - teraz 24 zł GPS - 22zł trzy rezystory - 10/10/1 k I to wszystko. Do tej wersji można podłączyć dwa czujniki temperatury i analogową rurkę pitota. Mam tylko problem z uruchomieniem barometru bo pomimo przetestowania dwóch wersji niby boscha nie potrafię go uruchomić. Srednia strata bo wysokość pokazuje GPS. No ale....... Jak temat zainteresuje innych mogę podać więcej szczegółów. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Z tą rurką pitota to chyba najbardziej mnie zaciekawiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 7 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Poproszę o więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Cały projekt opisany jest na githubie. https://github.com/dgatf/msrc Jeżeli chodzi o rurkę pitota to samo połączenie jej z arduino jest proste i nie wymaga żadnych dodatkowych elementów zewnętrznych. Dzisiaj przetestowałem nowy GPS kupiony za grosze u chińczyka. Jak się okazało jest to jeden z najlepszych jakie miałem. Bez problemu daje się przestawić na odświeżanie 10Hz i prędkość 115000 przy użyciu do 26 satelit. HDOP jaki miałem najmniejszy to 0,5. A ma tylko 18/18mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meniu Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Cześć, czy jest możliwość podłączenia gps, Cz. Temp., i czujnik obrotów magnes plus Cz. Halla ? Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 25 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 7 godzin temu, meniu napisał: czy jest możliwość podłączenia gps Czytać, czytać , czytać. Tak można podłączyć gps, czujnik temperatury (a nawet dwie sztuki). Nie można podłączyć czujnika obrotów. Obroty brane są z kompatybilnych ESC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meniu Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 3 godziny temu, maxiiii napisał: Czytać, czytać , czytać. Tak można podłączyć gps, czujnik temperatury (a nawet dwie sztuki). Nie można podłączyć czujnika obrotów. Obroty brane są z kompatybilnych ESC. Witam, poproszę o więcej szczegółów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 26 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Jak zauważyłem od pewnego czasu szukasz do swojego sprzętu czujników. Rozumiem, że to spalina a aparatura to frsky. Jakie czujniki potrzebujesz w wersji minimum i max? Pewne czujniki oferuje xsensor ale mi nigdy nie udało się go prawidłowo uruchomić, nawet nie wiem dlaczego. Czy szukałeś w sieci takich czujników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi