szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam Poszukuję samolotu na silnik 4cm3 ze śmigłem pchającym. Małe obciążenie płata.około 20g/dm2. Powolny lot i możliwość załadowania 300 gram na pokład. Duży wznos. Zestaw lub ARTF. Dla fotografii. Nie chcę elektryka bo denerwują mnie akumulatory. Czy macie jakieś namiary na taki zestawik? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Rozumiem, że napęd pchający ze względu na mocowanie kamerki z przodu. Może wystarczył tylko na wieżyczce umiescić silnik?. Ale OK, do tego pewnie świetnie nadawałaby się Prząśniczka. Jest też plan - ale płatny niestety motoszybowca własnie z silnikiem na wieżyczce, część przednia modelu dostosowana do umieszczenia kamerki. Jesli interesowałoby to podam stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Właśnie coś mi się obiło o uszy o prząśniczce. Coś w tym stylu ale nie mam cierpliwości do budowy. Może są jakieś zestawy chyba że plan dotyczy motoszybowca a prząśniczkę można kupić w zestawie. Choćby już powicinane żeberka i inne materiały. To już mogę skleić ale wycinać żeberka-koszmar. Silnik na wieżyczce też byłby ok ale na jakim gotowym modelu (problemy ze skłonami silnika?). Głównie chodzi mi o to by spaliny nie brudziły obiektywu. Może są na to jakieś inne metody. Może zmodyfikować wydech (ale tu się chyba traci wtedy rezonans czy coś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Na alledrogo jest gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Trochę za duży kaliber... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.