szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam Poszukuję samolotu na silnik 4cm3 ze śmigłem pchającym. Małe obciążenie płata.około 20g/dm2. Powolny lot i możliwość załadowania 300 gram na pokład. Duży wznos. Zestaw lub ARTF. Dla fotografii. Nie chcę elektryka bo denerwują mnie akumulatory. Czy macie jakieś namiary na taki zestawik? pzdr
Irek M Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Rozumiem, że napęd pchający ze względu na mocowanie kamerki z przodu. Może wystarczył tylko na wieżyczce umiescić silnik?. Ale OK, do tego pewnie świetnie nadawałaby się Prząśniczka. Jest też plan - ale płatny niestety motoszybowca własnie z silnikiem na wieżyczce, część przednia modelu dostosowana do umieszczenia kamerki. Jesli interesowałoby to podam stronę.
szlak18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Właśnie coś mi się obiło o uszy o prząśniczce. Coś w tym stylu ale nie mam cierpliwości do budowy. Może są jakieś zestawy chyba że plan dotyczy motoszybowca a prząśniczkę można kupić w zestawie. Choćby już powicinane żeberka i inne materiały. To już mogę skleić ale wycinać żeberka-koszmar. Silnik na wieżyczce też byłby ok ale na jakim gotowym modelu (problemy ze skłonami silnika?). Głównie chodzi mi o to by spaliny nie brudziły obiektywu. Może są na to jakieś inne metody. Może zmodyfikować wydech (ale tu się chyba traci wtedy rezonans czy coś)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.