Atomizer Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Witam ! Poszedł w kukurydze jak dzik w żołędzie ? I tak zakończona kariera wysłużonego modelu , do którego już straciłem cierpliwość... a to za sprawą przeróbek pod spadochron. Krótki opis : samolot po przygotowaniu ładnie wystartował ale poluzowała się klapka spadochronu przez co model stracił właściwości aerodynamiczne, stawiała za duży opór i nie można było sterować ! nawet do głowy mi nie przyszło żeby nacisnąć przełącznik i zwolnić tą klapkę, żeby wypuścić spadochron ! tylko próbowałem awaryjnie wylądować. Kto wie jak by się zakończyło gdyby w porę wypuścił spadochron... W takich sytuacjach brakuje praktyki i doświadczenia aby się połapać gdzie i co wcisnąć, bo czasu na myślenie co tu zrobić nie było wcale. Model zanurkował w kukurydzę jak dzik ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 27 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Ciesz się ze go znalazłeś (to nie kukurydza tyko kukurydzka)... dwa miesiące później byłoby po modelu ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 ??? Ja ten model szukałem w tamtym roku 15 min. jak awaryjnie udało się wylądować na spadochronie w środku tego pola, co też była kukurydza tylko że miała wtedy 2-2,5m wysokości... wydawało się , że jest tu a on całkiem innym miejscu czekał, a w dodatku może gdzieś coś grasować w takiej kukurydzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 w kukurydzy grasują z reguły ... dziki , a te panie nie uszanują nawet modelu... nie mówiąc już o właścicielu ... ? ... są rejony gdzie takich pól pilnują ....emerytki zaopatrzone w petardy ... ? - to są dopiero emocje ,nie tylko dla dzików ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi