robloz Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Po ostatnich zawodach mój Fly Baby zakończył żywot. Wprawdzie jest do naprawy, ale 5 sezonów to i tak dużo. Jego wadą była dość spora waga, a zatem brakowało mu trochę mocy, jak na taki model i przy silnym wietrze sobie nie poradził. Planuję wyposażenie : silnik ASP 91 4takt i serwa ,przenieść do Decathlona 180 cm. Fly baby ważył 4700g. Decathlon będzie (mam nadzieję) koło 1kg mniej. Moje pytanko: serwa HS 311 na lotki i hs 322HB na kierunek i wysokość ( dawać dwa na wysokość czy jedno silniejsze) Decathlon przeznaczony raczej do spokojnej akrobacji. Nie długo kolejne zawody i przydałoby się czymś polatać. Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Do akrobacji 311 się nie nadają. Są zbyt wolne.Latałem na nich ale to są dobre serwa do trenerka górnopłata. 322 ale dwa na wysokość powinny wystarczyć. Jeżeli jedno to zdecydowanie mocniejsze. W Decathlonie kierunek jest duży i też dałbym mocniejsze serwo. Co do wagi to raczej trudno będzie zmieścić się w 3700g przy tych rozmiarach. Celowałbym bardziej w 4500g. Miałem Decathola 160 cm z Phoenix Model i z dwusuwową 15 ważył 4200g.. ale latał bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Ok, dzięki. Wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Decathlon już prawie gotowy. Wszystko zamontowane. Rozpiętość 1940, waga 3600g, dojdzię jeszcze pakiet, śmigło z kołpakiem i paliwo. Myślę że nie jest żle. Do akrobacji może silniczek być za słaby, ale polatać się da. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi