Leseser Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Mam ogromną prośbę ponieważ zostałem posiadaczem samochodziku spalinowego (na tym moja wiedza jak na razie się kończy) chciałbym się dowiedzieć czegoś o tym co posiadam proszę o wszelkie informacje co to za model, co powinienem o nim wiedzieć. Pamiętajcie też że kompletnie nic o nim nie wiem wiec piszcie nawet banalne rzeczy jak skala czy cokolwiek innego. Poniżej fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witaj...Nie ten dział musi być w Modele lądowe i szkutnicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 WOW sorki zmiatam z tym tematem zanim maderatorzy to zobacza dzieki kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Już zobaczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 ale PRAWIE mi sie udalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Co do tematu. Do takich silników stosuje sie paliwa ok. 15% oleju - 10% nitrometanolu i reszta metanol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Napisz co pisze na silniku ,na tlumiku tez jest napis -moze po tym dojdziemy co to za model samochodu (Firma) -masz nadajnik ? Ostatnio mialem okazje kupic taki b.podobny za 125 Euro - (Nowy w pudelku) do tego byla karoseria ale to nie byl samochod Firmy Kyosho ...ten tez chyba nie jest Kyosho ... Janeczek PS: jednego jestem pewny co mu brakuje- filtra powietrza i karoserii ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Jak wół napisane jest na baku CEN. 5 minut szukania i proszę bardzo: http://www.raidentech.com/funfast24wdg.html Założę się, że na tłumiku też jest napis CEN RACING... http://www.cenracing.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 no tak wszystko się zgadza z tym ze najpierw trzeba wiedziec czego sie szuka a skoro ktos jest zielony i nie bardzo wie czego szuka to lepiej jest zapytac. Z drugiej strony dziekuje slicznie a informacje jesli jeszcze jest ktos kto chcialby cos dopowiedziec to z checia wyslucham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 To jest nowy ? Poszukaj informacji jak docierać dbać etc. bo to najważniejsze czynności w życiu modelu Sam mam Monstera spalinowego ale coś skubany nie chce odpalać zimą Kupiłem nową świece ciepłą i zobaczę czy odpali ale najpierw aku muszą się naładować ;D EDIT: Tutaj są karoserie: http://www.cenracing.com/body.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Japim -cos Ci sie baki pomylily!!!....Czy ta czarna puszka z napisem "EN" -ew."CEN"nie jest czasami pojemnikiem na baterie i odbiornik ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Faktycznie - to zbiornik na elektronikę. Bak paliwa jest biały Mea culpa. Ale nie zmienia to faktu, że stoi jak wół CEN i na tłumiku też jest CEN RACING. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 japim nie strzeliles gafy bo na baku tez jest napis CEN model nie jest nowy, muszę kupić świece i filtr powietrza choć jak na razie też jeszcze nie bardzo wiem co jak gdzie i za ile :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 na teraz ( zima0 polecalbym swiece os max A3 , sam teraz takiej uzywam w moim mostertrucku, paliwko polecam lotnicze ( tańsze) z 10% nitro, bedzie troche bardziej kopcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 ok kolejne pytanie o swiece czy sa rozne gwinty swiec czy to jest standard?? i pytanie o filtr powietrze bo go tez mi prakuje co za filtr i jaki to koszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Są dwa rodzaje świec.Standard z miedzianą uszczelką oraz Turbo ,przeznaczone do specjalnych głowic bez uszczelnień(charakterystyczny stożek na dole gwintu).Dodatkowo mogą różnić się długością gwintu(szczególnie w silnikach o małej pojemności).Rozmiar gwintu we wszystkich przypadkach jest taki sam.Nie polecam paliwa do silników lotniczych(aczkolwiek nie ma przeciwwskazań) ze względu na zawartość rycyny. Filtr gąbkowy cena w zależności od sklepu od.15zł w górę + olej do filtra ok.15zł Model który posiadasz to na 90% to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leseser Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 a czy moglbym poprosic o linki do przykladowych swiec, filtrow i paliwa ktore polecacie do takiego wynalazku jaki posiadam bedzie mi latwiej zrobic rozeznanie co i jak z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.