safari28 Opublikowano 21 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja Witam ostatnio bardzo mało czasu ale coś tam działam? Na dzień dzisiejszy wziąłem się za kopyto maski do szczeniaka 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 13 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Witam ostatnio powalczyłem trochę z laminatem. Wyszedł w miarę dobrze ja jestem zadowolony. Było trochę upierdliwego szlifowania ale dałem rade a tak to wygląda? Jeszcze trochę roboty będzie ale pomalutku wyłania się nosek szczeniaka P.S. Wojtek 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 19 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Witam maseczka pomalowana😀 Był już o tym wpis ale forum coś się schrzaniło i ucięło 2 ostatnie posty 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 21 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Witam dzisiaj zacząłem strugać klapkę od spodu modelu🙂 Będzie się trzymać na 4 magnesach neodynowych 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 24 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Witam dzisiaj powiązałem linki podwozia są one na sprężynach, nie powinny się pourywać podczas lądowania i być odpowiednio napięte p.s.🙂 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 25 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Witam dzisiaj właśnie skończyłem strugać klapkę🙂 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 1 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Witam dzisiaj zacząłem lepić silnik🙂 Będzie przy nim trochę dłubania, między maską a popychaczami motorka jest tylko 1 cm miejsca będę musiał trochę się nagimnastykować aby wszystko spasowało. Jeden cylinder od gwiazdy będzie musiał być przyszlifowany od tyłu do połowy p.s. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 6 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Witam pomału zabieram się za cylindry, będzie trochę dłubania bo będę je robił z sklejkowych krążków klejonych do siebie. potrzebuję ich aż 288 na razie połowa drogi za mną🙂 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 14 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Witam właśnie skończyłem lepić cylindry🙂 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 22 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Witam wreszcie udało się zdziergać kolektory🙂 Po ich zamontowaniu silnik nareszcie zaczyna coś przypominać p.s. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 26 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Witam dzisiaj kolejna drobnica🙂 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 29 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Witam dzisiaj udało się ulepić popychacze🙂 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 30 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Witam dzisiaj ulepiłem zawory🙂 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 31 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Witam silnik właśnie dostał komplet nowiutkich świec🙂 I w zasadzie jego budowa dobiegła końca, nie będę was nim przynudzał bo pewnie macie mnie już dość😄 Teraz trzeba będzie go jakoś spasować ze szczeniakiem trochę się tego boję bo pod maską między napędem jest mało miejsca 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. safari28 Opublikowano 1 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Witam dzisiaj udało się wpasować silnik w model🙂 Myślałem że będą problemy ale wszystko poszło jak po sznurku p.s. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Kiedy lecimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia W dniu 2.08.2024 o 09:37, Grifon napisał: Kiedy lecimy? Do oblotu coraz bliżej🙂 Dzisiaj wstępnie wyważyłem szczeniaka i doszło 250g ołowiu I teraz mam dylemat z położeniem środka ciężkości na planach z prawie identycznego modelu wychodzi on w połowie górnego płata mnie wyszło podobnie i nie wiem czy to nie jest zbyt z tyłu czy model będzie prawidłowo wyważony. Bardzo bym prosił aby ktoś z szanownych forumowiczów na ten temat się wypowiedział zwłaszcza iż chcąc przesunąć go bardziej do przodu musiał bym dodać pół kg ołowiu czy tak będzie dobrze🤢 Druga kwestia to waga obecnie model waży 3,5kg czy to nie jest zbyt wiele. Czy motorek sobie z nim poradzi bo ja doszedłem do założenia że to będzie wielka kicha Bardzo proszę o podpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Witam ostatnio nade mną wisi jakieś fatum właśnie rozleciał mi się motorek🙁 Wszystko było ok gdy nagle przestał zasysać paliwo i zgasł. Mało tego stracił kompresję nie zassa paliwa i nie odpali. Sprawdzałem szczelność gaźnika wszystkie uszczelki i dupa. Pójdzie na złom. Jako że asp już nie dostanę pozostaje mi tylko chyba przeróbka na elektryka. Bez popierdywania fuj. Postanowiłem zaszaleć i kupiłem okazyjnie nowiutkiego saito 82b Niestety nie mieści się pod maską i trzeba było wyciąć dziury pod rozrząd. Mało tego nie zmieści się atrapa silnika pewnie już tak zostawię. Oby chociaż dobrze się dotarł i poleciał 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 10 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Zasugerował bym, żebyś zastosował tak zwany baffling dla lepszego chłodzenia silnika, bo paradoksalnie przy takiej otwartej masce i tak może się grzać. I trzeba pamiętać o zasadzie wielkość wlotu powietrza do wylotu w stosunku 1/3. Zobrazuję zdjęciem o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Godzinę temu, Modelarz 2123 napisał: Zasugerował bym, żebyś zastosował tak zwany baffling dla lepszego chłodzenia silnika, bo paradoksalnie przy takiej otwartej masce i tak może się grzać. I trzeba pamiętać o zasadzie wielkość wlotu powietrza do wylotu w stosunku 1/3. Zobrazuję zdjęciem o co mi chodzi. Myślę że z tym Marcin będzie ok od spodu są dosyć spore otwory może nie 1/3 ale cuś koło tego. Martwi mnie bardziej żebym nic nie skopał przy docieraniu motorka nigdy nie miałem jeszcze saito a może ktoś z szanownego grona zabrał na ten temat głos jakieś porady na razie mam tylko do dyspozycji instrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi