Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam, zna może ktoś ten model? https://www.rc4max.com/piper-j-3-cub-40-arf-airline Jak to lata i jest wykonane? Podrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Wyglada dosyc "ubogo" . Mialem kiedys CUBa z KYOSHO, to az przyjemnie bylo podotykac. No ale podotykalem i sprzedalem. Cub fajny ,ale troszke za wolny dla mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 19 minut temu, jarek996 napisał: troszke za wolny dla mnie ? "SZYBKI JAREK" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 3 godziny temu, Hotpoint napisał: "SZYBKI JAREK" ? Wiesz; cos w tym jest. Stwierdzilem, ze nawet modelarstwo dopasowuje sie do swojego charakteru. Jestem czlowiekiem energicznym, w ciaglym ruchu i probowalem kiedys latac modelami "Pipero"- podobnymi. Nie moglem jakos sie w tym znalezc. Jednak wole modele szybkie ? Dzisiaj odebralem z poczty nowy silnik : SCORPION 4025 - 630KV. Z pakietem 6S i odpowiednim smiglem, porwie mojego PHANTOMA (Kyosho) w niebiosa !!! Mam juz takiego PHANTOMA z silnikiem ENYA 80 4C , ale jakos nie lata za szybko ? Musi byc slychac gwizd !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Cytat zna może ktoś ten model? Myślę, że większość modelarzy na tym forum latała jakąś wersją Piper-a ? Ten zestaw jest bardzo podobny konstrukcyjnie do modelu którym latałem kilka lat temu (może zobaczyć na mojej stronie www) Jak każdy PIPER latał dobrze i ten również będzie latał dobrze bo obciążenie powierzchni nośnej jak podaje producent, to 46g/dm2 a górnopłat o szerokim skrzydle przy takich parametrach zawsze lata poprawnie. Zakładam oczywiście, że producent zestawu wykonał go prawidłowo, sprzedaje duże ilości i ma pozytywne opinie. Nie ma zatem obaw o model a jedynie o Twoje umiejętności pilotażu, to będzie spokojnie latający i dużo wybaczający w powietrzu trenerek - jeżeli masz jakieś podstawy latania RC to na pewno tego typu modelem można się edukować i zbierać kolejne doświadczenia. POWODZENIA ms 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi