Jarx5 Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 ... prace nad kadłubem zakończone, wycięta półka na serwa oraz całość zaimpregnowana lakierem bezbarwnym. Wyposażenie elektryczne planuję następujące: Pakiet KAVAN 4.8V 1050mAh NiMH GRAUPNER ODBIORNIK GR-12L HOTT Tower Pro SG-92 Co myślicie o takim wyposażeniu, będzie wystarczające? 1
Jarx5 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego SKRZYDŁO Prace nad skrzydłem ruszyły, wcześniej pisałem, że plany skrzydeł po pocięciu i sklejeniu są nierówne, więc postanowiłem napisać do producenta o plik z planami w jednym kawałku, otrzymałem bez problemu i zostały wydrukowane w jednym arkuszu, także komfort prac będzie super. Pierwsze przymiarki do śródpłatu 2
young Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Co do serw to latałem na tych i w takich modelach dawały radę. Powodzenia
Jarx5 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego ... prace nad skrzydłem idą powolutku do przodu i tutaj wpadłem na pewien pomysł, planuję oba śródpłaty czyli lewy i prawy od spodu podkleić formatkami z balsy 0.8mm, korzyści będą bardzo wymierne, skrzydło będzie bardziej pancerne i sztywniejsze co będzie ważne przy lądowaniu w różnych warunkach- krzaki, gałęzie itp. Reszta czyli uszy i góra będzie kryta folią, co myślicie o takim pomyśle, zwarzywszy, że przyrost wagi nie będzie znaczący, czyli 15 gramów na stronę. Zdjęcie poglądowe
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jarx5 Opublikowano 8 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Marca ... skrzydła nabierają pełnego kształtu, zostało szlifowanie krawędzi natarcia, uszu, połączenie wszystkich elementów razem i oklejenie. Ze statecznikami będzie najmniej roboty. także prace idą do przodu, z , dotychczasowego efektu jestem zadowolony 5
endriuRC Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Buduj całkiem dobrze Ci idzie będzie co holować na lotnisku 1
Rekomendowane odpowiedzi