jetfan Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witajcie, Wykańczam dość duży - jak dla mnie - model z laminatowym kadłubem i przyszła mido głowy pewna myśl. Może zamiast męczyć się z malowaniem to spróbować go okleić aluminiową folią samoprzylepną :?: Kupiłem nawet jedną rolkę takiego cuda i się zastanawiam czy warto próbować. Może ktoś z Was wcześniej tego próbował? Wydaje mi się, że efekt będzie ciekawy. Problemem było by ew. późniejsze malowanie bo takiej folii to raczej żadna farba się nie będzie trzymać. Tak czy inaczej, jak coś wiecie to napiszcie, Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 No i jak wyszło ? Okleiłeś, może coś byś nam pokazał, co wymysliłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Wykańczam dość duży - jak dla mnie - model z laminatowym kadłubem mogę prosić o sprecyzowanie słowa ,, duży '' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Folia ta bardzo dobrze trzyma się powierzchni, do ktorej jest przyklejona. W handlu występuje w rolce z podkładem papierowym i bez podkładu. Ta z podkładem jest lepsza gdyż łatwiej sie ją przycina. Uważam, że pokrywanie taką folią ma sens wtedy gdy ta folia ma być widoczna - po co nakładac ją do malowania??? Co prawda tylkjo wykańczałem model w ten sposób ale efekt jest bardzo bardzo ;D http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=685 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.