Grzesiek Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Witam potrzebuję wykonać przeskalowanie listew w profilach płata,i jak już przeskaluje na mniejsze to brakuje mi kawałek lini obrysowej do listwy.Czy jest jakieś narzędzie ktore mi to połączy?TC18 wersja angielska.Z gory dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 22 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2023 Możesz próbować narzędziami: line length Shrink/ExtendLine meet 2 lines ale jak jest to jakiś łuk, to może nie wyjść, możesz spróbować przy włączonych opcjach snap (extended ortho + apparent intersection), może rysując polylinię zinterpoluje Ci krzywą, i na jej podstawie dorysujesz brakujący kawałek. Ew. pokaż jakiś zrzut ekranu o co dokładnie chodzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Screena nie mam jak teraz bo jestem w pracy ale narysowałem o co mi chodzi. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Tak, Meet 2 lines, tego bym użył. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Ok sprobuje a powiedz gdzie tą funkcje znajdę?,w jakiej zakładce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Toolbar 'Modify' ikona jak niżej Albo menu Modify Albo po prostu znajdź i wyciągnij sobie na pasek. Klikasz prawym klawiszy myszy, na wolne miejsce obok pasków narzędzi, Wybierasz Commands, wyszukujesz komendy i możesz ją przeciągnąć na jakiś pasek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 23 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Dzięki już rozkminiłem jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi