Darek M. Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Posiadam silniczek Mega acn 22/20/3e, który ma luzy na wale. Chciałbym wymienić w nim łożyska, ale nie mam pojęcia jak zdjąć tylną pokrywę. Czy ktoś z Kolegów kiedyś to robił i mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Megę trudno rozebrać. Bez palnika się nie obejdzie. Ja grzałem ostrożnie dekiel po rancie i odbijałem. Po wymianie łożysk wykonałem nawierty i zamocowałem na wkręty i anaerobowy środek mocujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek M. Opublikowano 17 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 OK. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Pamiętaj że te "nity" blokujące tylny dekiel to nie nity. To są sprytne kołki z naciętymi śrubowymi bruzdami. Wykręca się je. Wiem że łepek półkolisty i jest nie łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi