Iqibiza Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Szukałem i nie znalazłem. Chciałbym założyć wątek użytkowników aparatury frsky X18S(x18 i x18se i wyższe modele z serii tandem) Jestem posiadaczem owej apki, ale nie do końca ogarniam. Technika idzie na przód, a ceny maleją (powiedzmy). Tak więc chciałbym zapytać kto ma, kto sobie chwali, kto gardzi, kto wie więcej niż ktoś inny itd. Ogólnie rzecz biorąc chciałbym zapytać, czy jest możliwość wgrania Polskich wiadomości głosowych, bo język Angielski jest mi raczej obcy, może pojedyncze słowa ogarniam. Nadajnik coś do mnie mówi i chciałbym wiedzieć co. Dodam, że przesiadłem się z flysky th9x, zakupionego ładnych parę lat temu i póki co są mi obce terminy np takie jak s-bus, telemetria gdzie telemetria była już wtedy mi "powiedzmy" znana. A może znajdzie się osoba, która swoją wiedzą, i wolnym czasem przedstawi w sposób łopatologiczny działanie "nowych" systemów. No chyba, że jest już taki wątek to bardzo proszę o link. Multimedialny laik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Witaj. Mam nadajnik X20, trochę już go ogarnąłem, nie wiem czym różnią się modele x18 a x20. Jeżeli chodzi o wgrywanie komend ja korzystałem z tego poradnika Są też fajne poradniki tego gościa https://www.youtube.com/@8HrToGo Ogólnie jestem mega zadowolony, trzeba trochę poświęcić czasu na zapoznanie się z nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Super, w chwili wolnej zerknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Dla tych co szybują i nie tylko fajna stronka z frskajowymi wynalazkami. https://rc-soar.com/ethos/ 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Iqibiza Czy możesz podać na jakim programie ten nadajnik pracuje, czy to jest Open tx lub Edge tx. Czy ma ekran dotykowy? Mam głosy polskie do open tx nadajników FrSky nie znam. Używam radiomastery jest to wspólna rodzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Z tego co udało mi się wyczytać to jest to system Ethos, pewnie za wiele nie pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Ethos. Nie wiem czy do Radiomasterów można go wgrać ale do horusa mi się udało w ubiegłym roku z powodzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Bym musiał zobaczyć strukturę karty SD na pewno takową posiada. Jest tak że większość nadajników pracuje i tutaj zamieszczam zdjęcie, podesłał bym plik samych głosów pl. Ale muszę zobaczyć plik karty SD jaki ma typ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Takie mam pytanko, co zrobić, żeby przepustnica działała w całym zakresie? Jak narazie to działa od połowy w górę. Czy to wina regulatora, czy ustawienia w apce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 A co pokazuje pasek kanału gazu na wyświetlaczu ? Idzie liniowo za ruchem drążka ? Jeżeli idzie liniowo zrób kalibrację drążka gazu aby regulator nauczył się gdzie jest ZERO a gdzie MAX obrotów. Powinno pomóc jeżeli to wina ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Pasek idzie razem z drążkiem, ale (tak mi się wydaje) krzywa gazu nie idzie od lewego dolnego narożnika tylko jest w 1/4 a kończy się w 3/4 wysokości skali. Jak wrócę do domu to zerknę jeszcze raz. Wydaje mi się, że na innym odbiorniku było normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Iqibiza napisał: co zrobić, żeby przepustnica działała w całym zakresie Skalibrować drążki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Ok, spróbuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iqibiza Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Skalibrowane. Wszystko działa cacy. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi