Artemis3 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 No rzeczywiście jeśli ktoś wali w ziemię co drugie lądowanie to model z balsy jest idealny. Myślałem, że rozmaiwamy tu na poważnie.... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Też mi się tak wydawało... Nie mówię o co drugim lądowaniu wystarczy jedno a naprawić trzeba, chyba, że estetyka nie ważna. A Ty model do noszenia czy do latania kupujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja powiem szczerze, że napewno nie zainwestowałbym w żaden model powyżej dwóch metrów zorbiony z patyczków... chocby nawet miał świetne właściwości lotne ale jednak chciałbym móc sobie podnieśc model normlanie nie bojąc się, że złamie mi się w rękach, albo ze palec przejdzie mi przez folię... masakra :evil: No to chyba kolego nie miałeś modeli z tych "patyczków" lub nie budowałeś takowego.Szkoda że nie możesz wypróbować mojego patyczkowego skrzydła do Katany na skręcanie (zwichrowanie powierzchni) .Jak by Ci się udało je zwichrować o 2mm to bym przyznał rację że patyczaki są beee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 ok dzieki wiec zrezygnuje z tego modelu ale dalej nie wiem za czym sie rozgladac co moglibyscie mi polecic jakis dobry model do 3d pod napend 50cc zastanawialem sie nad tym http://www.axarmodel.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.garden_flypage/product_id,75/category_id,4/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,114/ ale nie mam zadnego doswiadczenia w 2 platowcach wiem ze podwujna powierzchnia nosna ale tez wiekszy ciezar tak ze sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Nie chodzi tu o sztywność. Być może właściwości lotne są niesamowite i jest niskie obciązenie powierzchni ale chodzi tu o inne minusy... tak jak mówiłem sam fakt tego, ze model pokryty jest folią... to w czasie transportu byle co i sie odgniata... Nie będe się tu wykłucał jednak sa modele laminatowe które sa na najwyższym poziomie precyzji wykonania i właściwości lotnych (np. comp-arf) a przynjaminej nie boje sie, że podczas transportu model mi sie połamie... to jest po porstu wygoda i poczucie bezpieczeństwa... :shock: Jesli chodzi o model do 3D ja mam u siebie w domu extrę 2.12 metra z composite-arf.com z silnikiem DA 50... Właśnie próbuje ja sprzedąc bo kupiłem większy model... jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać. To naprawde swietny samolot do kręcenia :devil: Inną alternatywą byłby jak tej samej rozpiętości z tej samej firmy... choć odradzam przy obecnym kursie euro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 No ten ma dopiero przes...tawione Nie dość że bydle wielkie , to jaszcze patyczak :mrgreen: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9033 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.