Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. martin19 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Witam szanownych kolegów modelarzy. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość, gdybym strzelił jakąś gafę... Jak w temacie, szukam schematów elektrycznych sterownicy wielokanałowej. Kiedyś w modelarzu Pan Piotr Zawada opublikował schemat jednokanałowy. Dawno temu startowałem w klasie f4b. Po 20 latach odbudowałem mój rozbity na zawodach model samolotu Hawker fury. Niestety sterownika zaginęła... Chodzi mi po głowie pomysł żeby się pokazać gdzieś na zawodach. Miło by było, choć pewnie wiele się pozmieniało... Bardzo dziękuję za wszelką pomoc... 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Tomzik Opublikowano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Cześć Marcin Aktualnie w Polsce nie ma już za bardzo zawodów w F4B, prędzej za granicą. Aktualnie w F4B czynnych jest dwóch zawodników. Napisałem na priv - powspominamy stare czasy z modelarni na POW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubW Opublikowano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Cześć może chodziło o artykuł z numeru Modelarza 6/97 ? Pewnie od tego czasu sporo się zmieniło w technice...wrzucam foto mogę zrobić też skan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin19 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Bardzo dziękuję za zainteresowanie. Chodziło mi o schemat elektroniczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zmieniły się przepisy w F4B i teraz do sterowania pobocznych funkcji może zostać użyte zwykłe radio... Nie warto więc się w to bawić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZKA Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Witam , posiadam gotowe urządzenia , 7 kanałów - czynności , programowalnych (spowolnienia serw) z poziomu ,,nadajnika" uchwytu sterowniczego . Jeżeli Cię to interesuje to więcej na priv. Pozdrawiam Zbyszek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik.R Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Witaj!!! Niedaleko bo w Gliwicach jest odpowiedni krąg ,a według mojej wiedzy jest już więcej niż dwóch kolegów zajmujących się klasą F4B....w pażdzierniku 14-15-ego Mistrzostwa Polski w F4B w Gliwicach......zatem zapraszam...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Co prawda nie w temacie... http://www.avmodels.ru/engines/electric/kord_el.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi