PrzemoMJK Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ostatnio przeglądając zdjęcia naknąłem się na jedno ciekawe przedstawiające jakby "aparaturę..." do sterowania śmigłowców... Jak by coś w podobie skonstruować do sterowania samolotów hmmm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 na takim cudaku przyjaciel robił pierwsze kroki w uzyskiwaniu licencji pilota na prawdziwy heli . w australi jakieś 10 lat temu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Zwróćcie uwagę co stoi przy jego nogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ciekawy sprzęt ;D A odnośnie co stoi koło jego nóg Gaśnica Też zwróciłem na to uwagę hehe P.S: Po co dublujesz tematy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMJK Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Też to spostrzegłem :wink: ale to jest tylko przerobiona aparatura... więc czy ta gaśnica aż tak bardzo potrzebna :?:... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Taki sprzęt to jakby symulator do nauki latania na heli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 fajnie by było takie coś sobie zrobić jak będę miał pomysł na konstrukcję to kupie sobie tylko nadajnik e-sky za 50zł i można próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam. Nie jest to żadna nowość. Spójrzcie na tę fotografię: I na ten rysunek: Zwróćcie uwagę że stanowisko jest obrotowe a za siedziskiem pilota znajduje się uchwyt-rączka za którą pomocnik pilota obraca stanowisko wraz z pilotem w kierunku modelu. Fotografia i rysunek tego stanowiska znajdują się w książce: Janusz Wojciechowski Budowa i pilotaż radiomodeli wydanie trzecie poprawione i uzupełnione Wydawnictwa Komunikacji i Łączności Warszawa 1975 str. 119 i 120 Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemko Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Super sprawa dla latajacych w googlach! wystarczy stary fotel obrotowy, kilka profili i system polaczen od dzwigni do aparatury (zeby jej nie rozbierac). trzebaby jeszcze ten fotel w pasy wyposazyc zeby z niego nie wypasc przy kreceniu beczek. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMJK Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 system polaczen od dzwigni do aparatury (zeby jej nie rozbierac). hmm... czy była by taka możliwość w ogóle... żeby nadajnik zostawić w całości... wydaję mi się, że trzeba by każdy kanał osobno pomontować do każdej dźwigni we fotelu.. było by łatwiej chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Lub wykorzystać elektronikę z prostej, taniej aparatury a z właściwą połączyć kablem trenera. Byłby jeszcze jeden plus. Gdyby coś zawiodło w tej konstrukcji fotela, zawsze można sięgnąć po normalną aparaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Było na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoMJK Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 hmm.. no może było patrzałem z grubsza czy niema już czegoś w podobie i nie znalazłem, (jak by ktoś znalazł mógłby podesłać link) więc postanowiłem założyć temat... Teraz tylko szukałem tej książki Wojciechowskiego na necie ale jakoś nie znalazłem :cry: . Popytam może ktoś znajmy będzie miał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wątek Tu Więcej na ten temat, o wieeeeele więcej tu Tam jest wszystko, plany instrukcje i wogóle wszystko czego potrzbujesz aby to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.