Skocz do zawartości

RWD-5

kris28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, ale odbiorniki firmy e-sky nie należą do rewelacyjnych. Są dwukrotnie tańsze od innych, ale i ich zasięg jest często dwukrotnie mniejszy. A nie ma chyba nic gorszego niż utrata kontroli nad modelem z powodu zasięgu. Mogę Ci sprzedać mojego rexa:

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15516

A tak poza tym to sprzęt podany przez przedmówcę jest jak najbardziej ok. Posiadam taki regulator, silnik, są dobrze wykonane.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W tych zestawach combo w zasadzie jest wszystko czego potrzebujesz, ale moim zdaniem troche sie w nich przeplaca, a i silnik i regultor nie sa wysokich lotow. ja polecilbym taki, sprawdzony przezemnie zestaw:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354&Product_Name=FC_28-22_Brushless_Outrunner__1200kv

I regulator

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6456

czyli regulator "supersimple".

razem 14$ do tego smiglo 10x4,7SF

I propsaver za kilka centow.

warto kupic drugi silnik, bo krety nie spia..

Baxter

Opublikowano

I slusznie, bo z dzwonkow na UH, ten jest najbatdziej odpowiedni. Jest przeznaczony do napedu smigla 10 calowego, ktore powinno napedzac RWD, smiglo 9 calowe jest nieco za male. A przy tym jest 5$ tanszy, mozna sobie cos za te pieniazki dokupic... Np drugi silnik, bo dzwonki wieczne nie sa.

Aha i polecam od razu lepsze smiglo, bo te to sa jednorazowki..

baxter

Opublikowano

chciąłem wyważyć samolot i wypuścic z ręki bez serw i silnika. chce zobaczyś jak zachowuje sie w locie ale nie wiem czy bez sterowania sie nie rozwali ci myślicie a może nie warto kombinować???

Opublikowano

Nie wart, zamontuj wszystko, wywaz samolot. jezeli masz obawy co do swojej pracy to posc go z reki, ale ze zdjetym smiglem, nad wysoka trawa., taka z 15 cm. Zreszta mozesz zrobic tak ( ja tak robilem). najpierw wyzuc go staojac na kucki, z wysokosci pol metra, zobaczysz czy prosto leci, wytrymujesz go w nadajniku i jak bedzie ci ladnie szybowal przystapisz do proby startu. W montazu silnika b. wazny jest sklon silnika w dol. te silniki ktore ci proponowalismy daja modelowi duzy zapas mocy, wiec moze sie zdarzyc ze po starcie zadrze ci bartdzo mocno w gore, nie odejmuj gazu, pozwol mu sie wspinac, delikatnie zciagajac go sterem wysokosci w dol DELIKATNIE!!!, Potem jek nabierzesz wysokosci wytrymuj w locie bez silnika. jezeli po dodaniu gazu bedzie mocno zadzieral, znaczy sie silik musi miec duzy sklon w dol.

baxter

P.S.

Zmontuj caly platowiec. jak masz obawy to pomoge ci go "oblatac". tez z Poznania jestem. :)

Opublikowano
BAXTER BYŁO BY FAJNIE ALE JA DOPIERO KOŁO CZERWCA ZAKUPIE OSPRZĘT

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

A ty sadzisz ze jak mam 45 lat do do czerwca nie dozyje? :lol2:

Co odwlecze nie uciecze..

baxter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.