Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 4 Września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 zbudowałem sobie taki modelik, opisany w innym miejscu na forum z napędem elektrycznym i teraz przyszedł czas na FPV kamerkę oczywiście mam zamiar zmocować w miejscu pilota z headtrackerem zależy mi na dużym realizmie lotu pomocna była drukarka, i cos tam mi sie udało zrobić zamontowałem o3 DJI no i teraz pierwszy lot, myślałem ze będę widział tyle co ruski w czołgu i tu jestem mile zaskoczony i teraz dochodzę do meritum , po co ja to wszystko napisałem xd bo mam pytanie odnośnie pakietów lijon musze zrobić cos większego o sporej pojemności, żeby zabawa miała sens potrzebuje pakiet8-9 Ah 8s silnik max pobiera 52A w przelocie 15-30A żebym polatał miedzy 10 a 15 min 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Piękne, totalnie mam ten sam pomysł, ale póki co zrealizowałem go na Tiger Mothie od GWSa. Docelowo będzie RWD 10 2,5m rozpiętości. Przy takich obciążeniach możesz pójść w te cellki: https://allegro.pl/oferta/akumulator-sony-vtc6-18650-3000-mah-oryginal-depak-13955114924 8s3p już ogarnie ten silnik prądowo i to z nawiązką, ważąc coś koło 1200g Kolejne P dodawaj tak długo aż uznasz, że Ci prądu wystarczy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Trochę poczytałem i pooglądałem na YT zdecydowałem sie na takie to akumulatorki i zrobiłem 2 pakiety 4s3p 5s3p czyli mam 9s wazy to to 1920g wiec sporawo, ale to co było wcześniej to 1100g aku+520g doważenie czyli tylko 300g więcej a pojemność nominalna 12600mAh powinno mi to dać nawet 20 min lotu musze wytestować 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi