Starless Opublikowano 25 Września 2023 Opublikowano 25 Września 2023 Panowie, zaktualiowałem nadajnik DC-16, czy również konieczna jest aktualizacja odbiorników?
kulfon250 Opublikowano 25 Września 2023 Opublikowano 25 Września 2023 Aktualizację odbiorników wykonuje się gdy są do nich nowe wersje. Choć czasem warto gdy wszystko działa sprawdzić co wnosi nowa wersja czy warto wymontowywać odbiornik z modelu Aktualizacja nadajnika nie oznacza konieczności aktualizowania odbiorników.
Elvis Opublikowano 27 Września 2023 Opublikowano 27 Września 2023 A jak myślisz, czemu w wersji pl są dostępne tylko 4 komunikaty głosowe zdarzeń? Nie można dodać więcej w żadnym modelu.
kulfon250 Opublikowano 28 Września 2023 Opublikowano 28 Września 2023 Witam, W moim DC-24 (moja polonizacja) nie mam limitu. Nie wiem czy to nie jest ograniczenie wersji nadajnika? ?
Market Opublikowano 30 Września 2023 Opublikowano 30 Września 2023 Piszecie o dwóch różnych funkcjach nadajnika: @kulfon250 o dźwiękach odgrywanych z plików dźwiękowych po wystąpieniu zdarzenia (ang. Sounds on Event) - w DC-24 do 40 sztuk - dużo, ale nie bez limitu, w DC-16 to 20 z możliwością wykupu upgradu do 30 @Elvis o czytaniu wartości telemetrii na switch (ang. Single Voice Announcements) - najnowsza dokumentacja mówi: do 10 sztuk, zależnie od wyposażenia nadajnika. Więc tu wersja/wiek nadajnika/oprogramowania może mieć znaczenie.
Elvis Opublikowano 30 Września 2023 Opublikowano 30 Września 2023 Masz rację, już to wyjaśniliśmy z kolegą, ma soft z 2020 r. Zastanawiamy się czy po aktualizacji nadajnika zostanie menu pl czy wyleci?
kulfon250 Opublikowano 30 Września 2023 Opublikowano 30 Września 2023 4 minuty temu, Elvis napisał: Masz rację, już to wyjaśniliśmy z kolegą, ma soft z 2020 r. Zastanawiamy się czy po aktualizacji nadajnika zostanie menu pl czy wyleci? Teoretycznie nie powinien i nie kojarzę bym po upgradzie musiał wznawiać polonizację, bo ona jest w innym nowym folderze. Ale głowy sobie obciąć nie dam, choć żadna z osób którym robiłem polonizację nie zgłaszała takiego problemu, a nie chce mi się wierzyć, że nikt nie upgraduje nadajników W nowej wersji softu jest 10, tak jak pisze @Market. 1
Rekomendowane odpowiedzi