Marcin K. Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Buduje sobie małego koptera, mam ten odbiornik luzem, znalazłem info że ma na 6 kanale wyjście sbus. Jak je uruchomić? Nadajnik zbindowany, jednak betaflight w ogóle go nie widzi. Nadajnik mz24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Manual, str. 12 Tak tylko domniemywam Manual_Graupner_GR-12L.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 @Jerzy_R ten smak manual strona 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 No, na 6 masz funkcje, a na 12 jak uruchomić. Tak tylko domniemywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Czyli potrzebuje graupner Smart box... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 No jeżeli z poziomu radia nie da rady to pozostaje jak piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Eh... To prościej mi kupić sbus niż kombinować z tym odbiornikiem bo i tak to duży kloc. No nic, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Robiłem to z poziomu nadajnika (MC-32). Jest to w zakładce "telemetria" i "ustawienia odbiornika". CH6 servo/sumd/sbus. Jednak ja to robiłem w odbiorniku GR-12 nie GR12L. Pamiętam, że musiałem wgrać do odbiornika nowszy firmware bo ten fabryczny nie umożliwiał sygnału sbus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Właśnie tak zrobiłem! Odbiornik dostał ostatnią wersję firmware, i właśnie z kolegą usiedliśmy do nadajnika i właśnie w zakładce telemetria ustawiliśmy. Bangla!?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi