jacekplacek Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Prośba o przeskalowanie pliku w Ato Cadzie. To są żeberka do DLG LightingBug. Model ma rozpiętość 0,75m, a ja chcę wykonać ten model, ale o rozpiętości 1m, czyli trzeba to przeskalować o 4/3 czyli o 1,33. Do przeskalowania potrzebny jest program AutoCad, którego ja po prostu nie mam. lightinbug dxf żeberka.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 No dobrze, ale jak nie masz stosownego programu zeby plik dwg otworzyc, co zamierzasz z przeskalowanym zeberkiem w formacie dwg zrobic dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zawsze można zapisać w PDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Godzinę temu, mr.jaro napisał: No dobrze, ale jak nie masz stosownego programu zeby plik dwg otworzyc, co zamierzasz z przeskalowanym zeberkiem w formacie dwg zrobic dalej? Wyciąć na ploterze CNC. Nie wiem jak to jest we wszystkich maszynach tego typu, ale ta ma pomiędzy programem Cad/Corel a maszyną, dodatkowy program sterujący samą maszyną. Wgrywamy plik dwg/dxf/cdr i możemy wirtualnie poukładać poszczególne części na arkuszu z którego będziemy wycinać, możemy je poobracać, odbić lustrzanie, ale niestety nie ma możliwości przeskalowania. 55 minut temu, Grzesiek napisał: Zawsze można zapisać w PDF Plik pdf jest tu zbędny, nie przewidziano go do wgrania do programu sterującego maszyny. Z tego co wiem to drukarnie wielkoformatowe korzystają z tego typu plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 A w programie sterujacym nie da sie powiekszyc? Aha, juz napisales. Jak mozesz, poczekaj do wieczora, kiedy do domu wroce. Teraz w biurze stercze. Edycja: Poszlo na moim programie w biurze. To zasadniczo program FEM nie pracujacy na plikach dwg, ale mozna takowe wczytac i potem zapisac. Najwieksze zeberko mialo wyjsciowo cieciwe okolo 166mm, teraz okolo 221mm. Pisze okolo, bo tylko pobieznie zmierzylem zaokraglajac do pelnych milimetrow. skaliert.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 18 minut temu, mr.jaro napisał: A w programie sterujacym nie da sie powiekszyc? Aha, juz napisales. Jak mozesz, poczekaj do wieczora, kiedy do domu wroce. Teraz w biurze stercze. Będę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Prosze bardzo. Przeskalowane i bez linii. skaliert.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 super, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Nie ma o czym mowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Jeszcze jedna prośba o przeskalowanie tego samego pliku o 1,2 raza. (Wydrukowałem w pdf ten plan przeskalowane o 1,33 i model wydaje mi się niepotrzebnie za duży, stąd ta prośba o przeskalowanie o 1,2 raza). lightinbug dxf żeberka 34cale 85,65cm.dwg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 1 Stycznia Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia W załączeniu. lightinbug dxf żeberka 34cale 85,65cm scale_1_2.pdf lightinbug dxf żeberka 34cale 85,65cm scale_1_2.dxf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 1 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia dziękuję !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Hej. Na urlopie bylem, wiec sie nie odzywalem, ale widze, ze sprawa juz zalatwiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi