pyton Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Cześć, popełniłem błąd ale może po kolei:) Podczas laminowania skrzydeł w worku a raczej przed położeniem żywicy z tkaniną farba chyba nie do końca wyschła, ale niestety czas mnie gonił(czyt. małżonka) i za szybko chciałem odsysać powietrze i konczyć. Rezultatem poniższa masakra, czy ktoś z szanownego grona miał podobną sytuację lub może coś doradzić aby jakoś tą tragedię zażegnać? Dodam ze nie chce mi sie od nowa robić skrzydełka z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Malowanie kompozytu z wierzchu to nigdy nie jest dobry pomysł. Ale jeżeli na prawdę musisz, ja bym drobnym pędzelkiem "zakroplił" miejsca odprysków, a potem polerował... Z wysokości lotu nie będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Malowałem wypolerowany mylar, a potem już tradycyjnie: żywica, tkanina, rdzeń xps-a i do wora zgubił mnie czas schnięcia farby, dodam że spód skrzydła wyszedł niemal idealny?, choć to średnie pocieszenie? Właśnie jakbym wypędzelkował te bruzdy a potem przeszlifował całość i może raz jeszcze lekko przemalował, ale to już na skrzydle?, co sądzisz będzie to jako tako wygladało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 3 godziny temu, pyton napisał: Malowałem wypolerowany mylar, a potem już tradycyjnie: żywica, tkanina, rdzeń xps-a i do wora zgubił mnie czas schnięcia farby, dodam że spód skrzydła wyszedł niemal idealny?, choć to średnie pocieszenie? Właśnie jakbym wypędzelkował te bruzdy a potem przeszlifował całość i może raz jeszcze lekko przemalował, ale to już na skrzydle?, co sądzisz będzie to jako tako wygladało? Zostaw w spokoju, będziesz żałował jeśli to rozgrzebiesz Zgadnij skąd wiem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi