Barlu Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jakoś tak mi dziwnie mówić po imieniu do wszystkich :roll: Przyznam lekko nie wyszło, ja celuję w 360g A jak wyjdzie nie wiem. Te listwy dodały trochę wagi, i taśma również :wink: Ale skoro lata to jest OK. Ja w swoim stosuje tym razem 3 serwa 8) A nadal nie wiem jak akumulator zamocować, nie posiadam żadnego mocowania poza "rzepem krawieckim" [bez kleju, zwykły rzep, ale odpowiednio wklejony dobrze trzyma] :shock: Będę musiał na nim zamocować i do tego opaski zaciskowe może jak znajdę w sklepie :mrgreen: Zawsze trzymał Dostaniemy jakiś filmik/zdjęcia z lotu Twojego EDGE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam. Zapomniałem dodać że mój EDGE ma 1040mm rozpiętości i 950mm długości. Z filmem to będzie na razie nie da rady ale w przyszłości na pewno tak. Mam tylko takie zdjęcie z naszego niedzielnego latania. Startuje Janek obecny właściciel modelu Taśma faktycznie dodaje wagi ale też bardzo wzmacnia kruchy ,,depron,, . Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Celowałem w 360g a uzyskałem aktualnie 255g co jest zadowalającym rezultatem Wczoraj próbowałem oblatać model, to że model leci to już wiem, ale to że spadł to też :mrgreen: Miałem rewers na lotkach, czego nie sprawdziłem, skończyło się tylko na połamanym dziobie u dołu przy ostrym lądowaniu [na szczecie udało się wylądować jakoś, mimo nagłego zwrotu akcji] Oblot miał być dziś ale pada... PS. Oczywiście model odnowiony :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Sora za post pod postem ale nowa rzecz się wkradła w projekt: Był to dzisiejszy oblot. Delikatny wiaterek i mróz nie powstrzymały mnie. Model poleciał jak po sznurku. Idealnie nic nie trzeba było poprawiać właściwie. Lekko wykłon silnika w dół i tyle. Jestem w 100% zadowolony z modelu. Chociaż dźwigar jest lekko słaby i skrzydła się wyginają delikatnie to nie szkodzi. Przydała by się taśma szklana ale nie mam. Chwilowo zadowolę się zwykłą, na pewno nie zaszkodzi a ewentualnie troszkę pomoże. Powierzchnia nośna jak mi wyszła to 22,3dm^2 a obciążenie ok 11,4g/dm^2, czyli ładnie. Nie mam żadnych zdjęć bo sam szybko poszedłem na oblot i jakże szybko wróciłem bo zimno. Postaram się w najbliższym czasie o jakieś zdjęcia czy film. EDIT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Yeah! Widziałem go na żywo dzisiaj. No bardzo ładnie latał :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 mógłby ktoś zrobić plany tego modelu na pdf?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Dziś, po kraksie dwa dni temu, [opisywałem w SB, nagły powiew zwiał mi model i w kolegę wpadł :evil: ] godzina 9:59 [ z zegarkiem w ręku] odbył się ponowny oblot. Model nadal lata Właściwie cały jest nowy, tylko skrzydła pozostały po tamtym i pilot :mrgreen: Wieczorem może nagram jakiś film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Pozwolę sobie wkleić zdjęcie mojego Edzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabos65 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Można plany tego modelu bo szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem grabos65@vp.pl lub ewentualnie link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.