instruktor Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Trzydzieści lat temu miałem ten model i cały czas miło go wspominam .Postanowiłem miec go znów ale tym razem w wersji rc .na fotce pokazuję "klilka listewek" zmontowanych .Ktoś już może wie co to za model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 RWD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 RWD to chyba nie jest - z tego co kojarze nie miał tak scinanych kątów kadłuba za skrzydłem . EDIT: poszukałem i znalazłem - RWD miało kąty ścięte najwięcej przy skrzydle i coraz mniej przy stateczniku, a tutaj jest na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Stawiam na RWD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Ale jakie RWD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 :roll: A tego to już nie mam pojęcia :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Oczywiście że RWD .jakie ? 5 bis w/g konstrukcji papcia Schiera.lekko zmodernizowanej .Skrzydła nie będa nakładane tylko na bagnetach wsuwane w środkowa stała częśc w kadłubie A te skośne listwy tworza zarys drzwi . http://www.rwd5.republika.pl/index-p.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 hehehe - kolejna wpadka . No cóż - znowu wiem coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Zasiadam i kibicuje Szykuje się ładny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Szczepan, jak dajesz zagadki to chociaż zpisuj fotki pod inną nazwą, a nie rwdd i rwd1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Szczepanie też zasiadam do kibicowania,tak pięknego modelu jakim jest RWD5-bis. Przed rozpoczęciem już z kolei trzeciego modelu RWD6,miałem właśnie budować RWD5-bis w skali 1:3. Miała być to wierna makieta,wykonana z planów samolotu,plany papcia Schiera miały być pomocne w rozwiązaniu konstrukcji podczas budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Marcin :oops: poprawie się Mam cichą nadzieje że uda mi się trochę podłubać w tym tygodniu (pracuję na drugiej zmianie) patrz niżej: Marku Mówisz i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Tak na marginesie Szczepanie. Popraw, bardzo Cię proszę, tytuł tego tematu. Zagadka zagadką, ale po tym tytule raczej nikt zainteresowany, na naszym forum tego samolotu nie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Fajne te ,,kilka listewek" Czekam na postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Dopiero dziś mogłem poklecić przy moich listewkach.Co prawda nie za dużo poniewaz mi ich brakło i musiałem uruchomić "krajzegę" teraz odłoże trochę kadłub i wezmę się za skrzydła a to moja ulubiona robota Trochę czasu minęło ale niewiele posunąłem się naprzód co prawda dokleiłem znów "kilka listewek" no i mam już" serduszko" Jest to magnum .32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Coś się do przodu ruszyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 porównaj fotki ale i tak jest już więcej Na chwilę (dzień w modelarni) odłożyłem RWD ,uzbrajam Starlinga Elektro ,narazie w wersji bez klap bo "czasu" mało na zakup serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=RIhiiJY59Ik&feature=channel Choć nie widziałem na filmie "piątki", to mam nadzieję, że sprawię frajdę miłośnikom Erwudziaków. Bo są "ósemki", "dziewiątka" SP-DRD, "trzynastka" w akcji. Artur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Wspaniałe samoloty i wspaniali faceci w garniturach na lotnisku dziś już ani tych ani tych nie zobaczysz . :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 odnośnie tych RWDziaków pod tym linkiem można poczytać o wersjach, numerach rejestracyjnych, pilotach, itp. http://rwd-dwl.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.