Skocz do zawartości

Powrót do młodych lat RWD 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzydzieści lat temu miałem ten model i cały czas miło go wspominam .Postanowiłem miec go znów ale tym razem w wersji rc .na fotce pokazuję "klilka listewek" zmontowanych .Ktoś już może wie co to za model

rwdd.th.jpg

rwd1.th.jpg

Opublikowano

RWD to chyba nie jest - z tego co kojarze nie miał tak scinanych kątów kadłuba za skrzydłem :P.

EDIT: poszukałem i znalazłem - RWD miało kąty ścięte najwięcej przy skrzydle i coraz mniej przy stateczniku, a tutaj jest na odwrót :P

Opublikowano

Szczepanie też zasiadam do kibicowania,tak pięknego modelu jakim jest RWD5-bis.

Przed rozpoczęciem już z kolei trzeciego modelu RWD6,miałem właśnie budować RWD5-bis w skali 1:3.

Miała być to wierna makieta,wykonana z planów samolotu,plany papcia Schiera miały być pomocne w rozwiązaniu konstrukcji podczas budowy.

Opublikowano

Marcin :oops: poprawie się

Mam cichą nadzieje że uda mi się trochę podłubać w tym tygodniu (pracuję na drugiej zmianie)

patrz niżej:

Marku Mówisz i jest :D

Opublikowano

Tak na marginesie Szczepanie. Popraw, bardzo Cię proszę, tytuł tego tematu. Zagadka zagadką, ale po tym tytule raczej nikt zainteresowany, na naszym forum tego samolotu nie znajdzie.

Opublikowano

Dopiero dziś mogłem poklecić przy moich listewkach.Co prawda nie za dużo poniewaz mi ich brakło i musiałem uruchomić "krajzegę"

rwd2.th.jpg

rwd3.th.jpg

teraz odłoże trochę kadłub i wezmę się za skrzydła a to moja ulubiona robota :D

Trochę czasu minęło ale niewiele posunąłem się naprzód co prawda dokleiłem znów "kilka listewek" no i mam już" serduszko" Jest to magnum .32

rwd4.th.jpg

rwd5.th.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

porównaj fotki :D ale i tak jest już więcej Na chwilę (dzień w modelarni) odłożyłem RWD ,uzbrajam Starlinga Elektro ,narazie w wersji bez klap bo "czasu" mało na zakup serw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.