Slawomir Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego Handrelingi trzeba było zaokrąglić ! To ma tak wygladać. Pozdrawiam Sławomir
robas69 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Sławek, jeszcze mogę to zrobić. Frez w proxona i jedziemy.
robas69 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu U mnie marne postępy. Zmobilizowałem się do poszpachlowania bulba. Płetwą została wklejona na żywicę 285. Potem bulb przewiercony w trzech miejscach i zakołkowany trzema śrubami fi 6 mm przyciętymi do wymiaru mniejszego niż szerokość bulba w widoku z gory/dołu. Wklejone na żywicę.
Slawomir Opublikowano 18 godzin temu Autor Opublikowano 18 godzin temu U mnie tragedia od wiosny nie wysychał lakier. Byłem pewny że po modelu. Ale już jest suchy. Na razie wykonałem żagle dla kolegi z ripstopu do modelu żaglówki footy. Cięcie laserem. Wychodzi rewelacyjnie takie cięcie robi zatopione brzegi. Jedyna wada to osmala małe elementy. Wszystko klejone taśmami do banerów. Jest to moje pierwsze klejenie żagli. Wydrukowałem na A3 wzorce żagli do Emmy. Przymierze papierowe jak będą pasować to wytnę sobie komplet. Ciecie jest trochę upierdliwe. Trzeba ciąć przez tekturę 1mm która przytrzymuje materiał bo inaczej dysza powietrza zwija materiał! Pozdrawiam Sławomir
Rekomendowane odpowiedzi