Gość Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego W dniu 10.02.2024 o 20:29, jarek996 napisał: Liczenie pow. ozebrowania w RCV, ktory ma zebra "pod prad"? Hmmm. Trudna sprawa ?. Jarek, ja poprzednio nie pisalem o powierzchni ozebrowania! Ja pisalem o powierzchni obrysu cylindra wraz z ozebrowaniem (inaczej mowiac obwiednia badz rzut boczny), a to nie to samo. W przypadku Twojego silnika wchodzilby w gre rzut boczny cylindra wraz z ozebrowaniem. Wiele do liczenia nie jest. Chodzi o te powierzchnie, ktora (koslawo) zaznaczylem na zdjeciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jarek996 Opublikowano 12 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Dzisiaj zajalem sie drugim platem, powiekszylem otwor na mechaniczne podwozie, podpilowalem miejsca na sruby trzymajace os goleni (zastosowalem NORMALNE z lbem na inbus, a nie te do mocowania w nagwiwntowanym otworze. Bede mogl to mocniej skrecic). Wkrecilem (na razie na dwie z czterech srub na strone) podwozia , otworzylem je i postawilem niedzwiadka na wlasnych kolach. Przed ostatecznycm SKRECENIEM wszystkiego do kupy (z threadlockiem), musze tylko odpowiednio ustawic kila (teraz sa rowno, choc na zdjeciu wydaja sie "rozbiezne", a maja miec lekkiego zeza "zbieznego"). Pozniej pozostanie wklejenie wypelnien , pomalowanie (najpierw) reszty na bialo i mozna skrecac plat z kadlubem. Podwozie dziala na zwykly kabel Y i dalej do odbiornika. Kola dalej wydaja sie male (choc sa prawie "skalowe"), a w oryginale byly TYLKO 75 milimetrowe!!! Teraz tylko czekam na smiglo i na cieplejsze dni. Skrecic do kupy, silnik do deski i przetestowac JAK to sie zachowuje, nauczyc sie troszke regulacji, a potem ustrojstwo do kadluba, na lotnisko, zatankowac i w powietrze!!! P.S: w sumie to skrecilem tez dlatego, zeby sprawdzic, JAK poradzi sobie z 16,6 calowym smiglem. Nie bedzie ZADNYCH problemow. Podwozie jest wysokie i jest jeszcze spory margines podczas ladowania (nawet jak cale "wejdzie" przy uderzeniu o pas)) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 12 Lutego Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Ale oszklenie kabinki pomalujesz? bo teraz jakoś tak łyso wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Godzinę temu, Modelarz 2123 napisał: Ale oszklenie kabinki pomalujesz? bo teraz jakoś tak łyso wygląda. OCZYWISCIE! To tylko przymiarka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Dzisiaj dolecialo do mnie smiglo RAMOSERa. Na dole zdjecie (zamowilem 2 kpl. lopat). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Ruskie podejście do tjechniki, o którym mówiłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi