Irek M Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Nie jest to folia pokryciowa modelu tylko zwykła ozdobna z marketu, którą używamy do ozdobienia modelu. W moim przypadku muszę odkleić literkę E, właściwie tylko skrócić na wysokości. Jak to zrobić nie niszcząc podkładu - Koverall malowany spray'em. Odrywając paski folii odejdzie też farba. Może lekko podgrzać i zwilżać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Nie wiem, co to ca farba, ale naklejki dosyć dobrze schodzą jak nawilży się je benzyną ekstrakcyjna, pytanie tylko czy nie rozpuści farby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Marcin, tu właśnie jest pies pogrzebany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 20 Stycznia Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Oracal bardzo ładnie się odkleja tylko musi mieć ciepło .Suszarka lub delikatnie opalarka dają rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Ok, Paweł zaraz spróbuję na Twoją odpowiedzialność ? Ja natomiast zauważyłem, że jak już złapie to trzyma dekadami więc wielki plus dla tej folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Dopiero co skończyłem remont PZL czerwona to folia Oracal było zrywane do gołego drewna i klejone na nowo ,leekie podgrzanie i schodziło płatami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Oklejałeś model zwykłą folią z marketu budowlanego? Tą samoprzylepną, z której trzeba najpierw ściągnąć biały podkład??? Po odklejeniu na próbę farby nie uszkodziło ale został w tym miejscu jakby podkład kleju z tej folii. aceton bardzo ładnie go rozpuszcza ale i lakier również ? natomiast denaturat bardzo ładnie, powoli ale skutecznie usuwa ten pozostawiony ślad po folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi