Ryszard_I Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Jarek, jak najbardziej tutaj może być pies pogrzebany i już to sprawdzam. Tester Icharger wystawia sygnał 5,28Vpp. Serwo działa ale tak jak opisałem wcześniej czyli krótkimi skokami naprzód . Niestabilne neutrum oraz oba skrajne położenia. Testowałem od 1ms do 2ms z neutrum 1,5ms. Następny tester to ładowarka Polaron 1400 i tutaj jest zonk. Polaron wystawia sygnał 3,44Vpp i serwo jest martwe. Podłączenie przez revers podwyższa amplitudę sygnału do 5,04Vpp i serwo działa ale identycznie jak na początku czyli kiepsko. Przemkowy analogowy tester Readytosky wystawia 4,96Vpp i serwo działa jak na początku. Czyli serwo nie toleruje amplitudy sygnału poniżej 4Vpp. Ponieważ JETI daje coś około 3,5Vpp postanowiłem to sprawdzić. Z odbiornika JETI REX 7 serwo martwe. Po podłączeniu rewersu serwo ożyło i działa jak wcześniej. Czyli ratunkiem jest zewnętrzny rewers ponieważ on buduje sygnał o wymaganej amplitudzie. Mam na myśli ten konkretny rewers bo z innym może być inaczej. Można pokusić się o dobudowanie układziku regenerującego PWM do wymaganej amplitudy ale wewnątrz serwa nie ma miejsca i jest to raczej gra nie warta świeczki. Jarek potrafi nakierować i zmobilizować ?. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi