Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KRY3 Opublikowano 21 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Maja Dawno nie było relacji z postępów w budowie 🙂... nie wiem czy ten czas tak szybko leci, czy ja mam coraz wolniejsze ruchy (SKS) 🤣. Ale do rzeczy ... ostatnio udało się zamontować serwa, pomalować skrzydła i trochę popracować nad elektroniką i montażem instalacji paliwowej, a dokładniej zbiorników : paliwowego i dymu. A wszystko wygląda tak: 11
KRY3 Opublikowano Piątek o 06:31 Autor Opublikowano Piątek o 06:31 Koledzy, czy ktoś używał takiego zestawu do wykonania popychaczy ? Podpowiedzcie mi czym kleić pręt węglowy do tych aluminiowych końcówek ? Pręt wchodzi tak ciasno, że i bez kleju ciężko go wyjąć 🤣 . Czy wystarczy po włożeniu pręta zakropić CA czy może posmarować pręt klejem i go wcisnąć? Może jeszcze inaczej to robicie by osiągnąć trwałe i mocne połączenie?
stan_m Opublikowano Piątek o 06:56 Opublikowano Piątek o 06:56 Bardzo dobry zestaw końcówek popychaczy. Stosuję od wielu lat w dużych modelach. Z tym, że montuję na żywicę 5-min. oraz kołkuję poprzecznie prętem węglowym gr. 1mm. Jeszcze lepsze są końcówki mosiężne ale obie dobrze dają się przewiercić wiertłem 1mm. 1
Rekomendowane odpowiedzi