pacek Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 a może ktoś wie gdzie można kupić folię w kolorze beżowym albo jakimś zbliżonym, chodzi mi o zwykłą błyszczącą folię, nie oratex czy solartex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 W riku zobacz, może coś mają. Jakbyś zamawiał to przez stronę - taniej. http://riku.pl/#category:331 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 dzięki jest. wyjdzie o połowe taniej niż solartexem no i gładka powierzchnia :mrgreen: będzie demon prędkości :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 ech ten wyścig zbrojeń..! Daj jakieś fotki z postępów jak są. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 narazie walczę ze skrzydłami, fotki wstawię jak bedą oklejone, bo mi się brzydko wyażurowały końcówki :oops: :mrgreen: jak narazie ciężko je widzę masa przyrasta błyskawicznie (troche mi się twarda balsa trafiła na natarcie, drżyjcie inne skrzydła :twisted: ) A może jakaś porada do lotek jakie zrobić, będą zaczynać się jakieś 12 cm od końca skrzydła (wszystko przez końcówkę, jak prototyp się sprawdzi to później będe robić rdzeń długości połówki i wycinał kształt końcówki tak ja w Ballili, troche mniej elegancko ale bardziej praktyczne) lepiej węższe i dłuższe czy krótsze i szersze przygotowałem sobie szablony do sterów, powiększyłem je troche zrobie je dzielone cały czas kombinuje z przodem kadłuba jak zmieścić silnik :?: :idea: , pewnie wydłużę troche tą część z osłoną silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Taka jak twoja balila czy mój nieuport? moja to Solarfilm Antique czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 no właśnie chodzi mi o solarfilm antique, bo solartex drogi ciut i strasznie prześwituje, wcześniej szukałem oracoveru w tym kolorze i nie mogłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Zobacz na fotki mojego Pfalz E. To jest dokładnie to samo, jest nieprześwitująca oraz matowa. Kryje doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Arek co z Moranem, puzzle chyba już masz do sklejenia? Foty jakieś zapodawać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 no tak się zastanawiam, wróg nie śpi :mrgreen: myślałem aby utajnić dalsze prace, i dopiero po udanym oblocie się pochwalić. kadłub z grubsza już gotowy, jeszcze nie zamknięty od dołu co by wygodniej popychacze poupychać, zakupiłem balsę na stateczniki i jak dzieci i małożonka pozwoli to może dziś je wykonam, przy okazji już widzę gdzie zrobiłem skuchę w konstukcji kadłuba no ale to prototyp w następnym się poprawię a co do fotek to nie ma co jeszcze pokazywać może jak dołącze do kadłuba stateczniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 heh no właśnie widzę że praca tajemna, ale skoro ujawniłeś już pomysł i plan to chyba wszystko wiadomo. Pomysł jest najcenniejszy na tej wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 no dobra przyznam się patrząc na relacje z budowy niektórych modeli, staranność jaką w nią wkładają wykonawcy, czystość montażu itp postanowiłem się nie chwalić swoim talentem i raczej zacznę publikować jak już nic nie będzie widać :mrgreen: Gdybym miał więcej czasu to kto wie, może w ten weekend M-S wzbiłby się w niebo ale to raczej mało realne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 No już nie przesadzaj, Twoje modele to i tak francja-elegancja w porównaniu z moimi. Liczyłem co prawda że zrobimy wspólną obloto-razwiedkę bajom nowych maszyn (czyli Twój Morane vs mój Oeffag) no ale skoro na weekend miałbyś to nie mam najmniejszych szans zrobić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 ogólna koncepcja wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 fiu fiu niezły bombowiec, stery jakieś inne niż w oryginale (kształt)? Trochę straszno widząc ten balsowy kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 stery jakieś inne niż w oryginale (kształt)? zgadza się ale istniała wersja z dodatkowym (przedłużeniem) steru kierunku, no i pomyślałem sobie, że nie zaszkodzi dać więcej powierzchni bo i tak te stery takie mikre w stosunku do skrzydła. kształt oryginalnego steru kierunku mam zaniar osiągnąć przez malowanie, ale jak się nie podoba to zmienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 te mniejsze są chyba bardziej bajeranckie, ale mogą wpłynąć na stateczność. Chociaż po moich ostatnich doświadczeniach z Łaggiem statecznik pionowy jest zbędny :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 te stery takie mikre w stosunku do skrzydła. Wszystko jest zgodne z zasadami. Im dłuższy kadłub - czyli im dalej od skrzydła statecznik poziomy tym jest on mniejszej powierzchni; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 no dobra to prototyp, jak będzie zadawalająco latał to w serii poprawię wszystkie niedociągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Jednak mnie zawstydziliście i postanowiłem już w prototypie poprawić nidociągnięcia na pierwszy ogień poszła wysokość, w sumie nawet łatwiej mi będzie taki zamontować kierunek też poprawię tylko jeszcze nie wiem czy zrobię płytowy czy z częścią stałą ale już bez tej płetwy z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.