Marek_Spy Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 tego wlasnie tez sie obawiam , dlatego musze przemyslec sposob przygotowania doo naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 1 popołudnie: wydrukować szablony (MH-32), wyciąć i skoczyć do kogoś kto ma wycinarkę z kawałkiem styropianu; 2 popołudnie: skleić na purexie; 3 popołudnie: wyszlifować i przelaminować obie strony tkaniną 50 - 80g; 4 popołudnie: okleić folią; 5 popołudnie: oblatać i doregulować... O czymś zapomniałem ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 ok Piotrek jutro jestem u Ciebie co ty na to ? :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Miałeś mnie na myśli czy kogoś innego ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 no moje roztargnienie ..... jasne ze Ciebie Jurku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 No to zapraszam.... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 dziś będę wiedział czy pierwsza końcówka skrzydła wyszła prosto , ale z drugiej kaszanka zakończenie skrzydła po prostu się rozsypało Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dorobić ten kawałek mając za wzór druga cześć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jak duży ten kawałek? Może daj fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 jedna połówkę skrzydła udało mi sie naprawić prawie idealnie ale ( ta na fotce )...... druga niestety kaszanka ..... żeby ja naprawić należało by wyciąć kawałek rdzenia na wycinarce CNC po wywaleniu kawałków skleic styro i zrobic poszycie balsowe 1- brak wycinarki CNC 2- jak wyżej czy ktoś by się podjął naprawy tej końcówki ? jak naprawie to chyba nim nie polecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Informuje ze własnie dobiega koniec z naprawą Fantasy . Skrzydła naprawione, pokryte folią . mam nadzieje że za tydzień poleci. Jednak jak sie chce to można dużo zrobić soudalem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ja robie Henklem tyle ,że Henkel produkuje kleje i proszki, więc sama nazwa soudal nie wiele mówi, akurat z ciekawosci sprawdziłem i mam silikon soudal w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 soudal to firma produkujaca klej poliuretanowy do drewna , na jego temat napisano juz na forum wiele . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 odbudowa już dobiega końca . Tak wygląda po naprawie głównej . już jest oklejony i czeka na resztę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/944811c01f0e2406.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8637b4fe9291c2ae.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d02102d78a2b98ae.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80a994764d517357.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b121590459d745ed.html Skrzydła już oklejone , trwa montaż wyposażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Widziałem na własne oczy! pięknie się to prezentuje ,zobaczymy jak w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 no i stało się kończę model ale jak zabezpieczyć przed rozjeżdżaniem końcówki skrzydeł ? ma ktoś jakiś sprawdzony sposób ? Magnesy wydają mi się zbyt słabe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Taśma klejąca, wystarczy papierowa. Chociaż aktualnie ta chińska izolacyjna jest tak dziadowska, że też może być. Oryginalna 3M zchodzi razem z folią czy lakierem na skrzydle. Powodzenia ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jurku ale to trochę brzydkie , nie masz lepszego patentu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Marku jak już ponownie oblatasz Fantazję, to napisz parę słów na temat tego jak to lata. Okrutnie mi się ten model podoba od dłuższego czasu, a opinii w necie jak na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 A co chcesz ? Przekonstruowywać odbudowane skrzydło ? Nieelegackie - to fakt, ale skuteczne - to też fakt. Jak są dobrze spasowane bagnety - to zbędne. Na ziemi - nie zakładasz a w locie i tak nie widać. Poszukaj dziadowskiego Colex-u, jest przeźroczysty.... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Nie mocowanie płata na bagnety, ale udało mi się kiedyś skutecznie zabezpieczyć przed wysuwaniem, dwie teleskopowo złożone - jedna w druga, rurki metalowe - starym sposobem, na kalafonię. Mam, do powlekania płytek przed pocynowaniem ścieżek, kalafonię rozpuszczoną denaturacie. Posmarowałem jedną rurkę, wysycha momentalnie i po złożeniu wysuwała się już ze znacznym oporem. Śmieszne nieco, ale może by się sprawdziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.