Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. enter1978 Opublikowano 16 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Marca Nagrałem dzis oblot modelu budowanego zimą, na początku kierunek żył własnym życiem i się wychylał bez potrzeby , potencjalnym winowajca może być gimbal w nadajniku , może sie zastał przez zimę no nie wiem , w każdym razie po pomachaniu drążkiem kierunek się uspokoił i odbył się oblot. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 17 Marca Udostępnij Opublikowano 17 Marca Z tym kierunkiem to w końcu się wyjaśniło ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 17 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 1 godzinę temu, young napisał: Z tym kierunkiem to w końcu się wyjaśniło ??? Nie, niestety pewności nie ma, machałem wczoraj cały wieczór tym kierunkiem i nic , chodzi jak zegarek szwajcarski. Ja obstawiam potencjometr w ginbalu nadajnika , pomachałem drągiem przetarł się po leżakowaniu całą zimę i zaczął działać poprawnie. Ale miałem tez sugestie że jakieś zakłócenia od silnika tez potrafią takie jaja robić. Będę testował i obserwował. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia W dniu 17.03.2024 o 08:30, young napisał: Z tym kierunkiem to w końcu się wyjaśniło ??? Model juz kilka razy był na lotnisku , kilka godzin przelatał i więcej ani razu nie miało miejsca takie samoczynne wychylenie steru kierunku jak w pierwszym locie tuz po oderwaniu się od ziemi. Wychodzi na to że chyba jednak gimbal przez zimę się zastał i zaczął żyć własnym życiem , trochę nim pomachałem rozruszał się i wszystko wróciło do normy. Wczoraj pogoda była fatalna ale chciałem polatać z modelarzami , to nawet silny wiatr mnie nie zniechęcił , pogoda praktycznie była nie lotna. Model sprawuje się znakomicie. Nagranie z wczoraj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi