JarekF Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Popatrzcie na realizm tych modeli samolotów komunikacyjnych: http://www.edfmodel.com/301-video-gallery-xidc44461.html
wojcio69 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Witam Pikne ci to jak... poranna rosa na płatkach róży. I jak tu nie fascynować się lataniem.
hubert_tata Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Piękne. Jak mnie pamięć nie myli, to ktoś na forum chciał to nawet realizować :?
JarekF Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 Dokładnie to ja poszukiwałem i znalazłem plany tutaj na forum Airbusa 320. Chcę go zbudować w barwach WIZZAIR (sentymentalnie, gdyż latam nim do Polski): Lecz muszę poczekać z realizacją, gdyż potrzebuję wyposażenia mojej modelarni w Polsce a tutaj na wynajmowanym pokoju w Londynie nie uda mi się budowa. Już niedługo wracam do kraju dlatego jeszcze trochę poczekam. Konstrukcja modelu oparta jest na balsie i depronie. Napęd 2 EDF-y 100, podwozie chowane, klapy i drobne bajery. Na dzień dzisiejszy kompletuję wyposażenie i rozmyślam sobie rozwiązania konstrukcyjne, gdyż plan jaki mam nie uwzględnia napędu EDF i innych bajerów. Model chcę jednocześnie trochę powiększyć. Dużą pomocą służy mi to forum, gdzie znajduję podpowiedzi i ciekawe linki. Na razie skupiam uwagę na innych modelach, gdzie w tych warunkach są w moim zasięgu.
Major Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 Teraz gdy elektronika idzie do przodu, nikt tam nie bedzie turbin wsadzał tylko napędy tunelowe z silnikami 3F + moduły dzwiękowe jak z org. Słyszałem o tym, wsadzają takie na zachodzie do Mustangów itp i po woli zapominają o 4T czy czyms tam podobnym. Silniki elektryczne osiagają juz takie moce no i czysto wszedzie itp
JarekF Opublikowano 12 Września 2009 Autor Opublikowano 12 Września 2009 Jak zbudujesz to pokażesz nie ? Oczywiście, będzie tutaj na forum relacja z budowy. Mam też wiarę, że znajdę fachową pomoc i liczne rady i wskazówki. Co do turbin to wszystko jest OK. za wyjątkiem ceny. Tutaj w Anglii to wydatek 2000 funtów za sztukę. Można sobie pooglądać na YouTube jak to wygląda. Niemiecki modelarz Peter Michel jest specjalistą w tej zabawie. Jeśli chodzi o EDF to właśnie silnik plus wirujący wentylator wydaje podobny dźwięk do turbiny, zresztą na powyższym filmiku to widać i słychać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.