JarekF Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Popatrzcie na realizm tych modeli samolotów komunikacyjnych: http://www.edfmodel.com/301-video-gallery-xidc44461.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amator Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 piekne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witam Pikne ci to jak... poranna rosa na płatkach róży. I jak tu nie fascynować się lataniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Piękne. Jak mnie pamięć nie myli, to ktoś na forum chciał to nawet realizować :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Dokładnie to ja poszukiwałem i znalazłem plany tutaj na forum Airbusa 320. Chcę go zbudować w barwach WIZZAIR (sentymentalnie, gdyż latam nim do Polski): Lecz muszę poczekać z realizacją, gdyż potrzebuję wyposażenia mojej modelarni w Polsce a tutaj na wynajmowanym pokoju w Londynie nie uda mi się budowa. Już niedługo wracam do kraju dlatego jeszcze trochę poczekam. Konstrukcja modelu oparta jest na balsie i depronie. Napęd 2 EDF-y 100, podwozie chowane, klapy i drobne bajery. Na dzień dzisiejszy kompletuję wyposażenie i rozmyślam sobie rozwiązania konstrukcyjne, gdyż plan jaki mam nie uwzględnia napędu EDF i innych bajerów. Model chcę jednocześnie trochę powiększyć. Dużą pomocą służy mi to forum, gdzie znajduję podpowiedzi i ciekawe linki. Na razie skupiam uwagę na innych modelach, gdzie w tych warunkach są w moim zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amator Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jak zbudujesz to pokażesz nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Teraz gdy elektronika idzie do przodu, nikt tam nie bedzie turbin wsadzał tylko napędy tunelowe z silnikami 3F + moduły dzwiękowe jak z org. Słyszałem o tym, wsadzają takie na zachodzie do Mustangów itp i po woli zapominają o 4T czy czyms tam podobnym. Silniki elektryczne osiagają juz takie moce no i czysto wszedzie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Jak zbudujesz to pokażesz nie ? Oczywiście, będzie tutaj na forum relacja z budowy. Mam też wiarę, że znajdę fachową pomoc i liczne rady i wskazówki. Co do turbin to wszystko jest OK. za wyjątkiem ceny. Tutaj w Anglii to wydatek 2000 funtów za sztukę. Można sobie pooglądać na YouTube jak to wygląda. Niemiecki modelarz Peter Michel jest specjalistą w tej zabawie. Jeśli chodzi o EDF to właśnie silnik plus wirujący wentylator wydaje podobny dźwięk do turbiny, zresztą na powyższym filmiku to widać i słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.