Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hawker już ścina przeciwników ;D. Bardzo czuły samolot na wysokość oraz lotki baterie musiałem wsadzic do samego przodu aby poprawnie latał. Model szybki zwinny będzie dobrym zawodnikiem ?. Serwo z wysokości przełożyłem ze środka na bok kadłuba aby w razie czego można było w szybki sposób je wymienić.

20240512_081201.jpg

Opublikowano

Jak widze .... dominują na forum Twoje modele :)

Czy nie przeważyłeś Typhoon-a na nos? Mam wrażenie po oglądnięciu filmu że dość mocno opada po zdjęciu gazu i zbyt głęboko wychodzi z pętli co powoduje, że gwałtownie go w ostatniej fazie podpierasz.

Przesuń pakiet do tyłu o 5mm i sprawdź czy nie będzie lepiej.

ms

Opublikowano
2 godziny temu, mirolek napisał:

Jak widze .... dominują na forum Twoje modele :)

Czy nie przeważyłeś Typhoon-a na nos? Mam wrażenie po oglądnięciu filmu że dość mocno opada po zdjęciu gazu i zbyt głęboko wychodzi z pętli co powoduje, że gwałtownie go w ostatniej fazie podpierasz.

Przesuń pakiet do tyłu o 5mm i sprawdź czy nie będzie lepiej.

ms

Delikatnie w tym locie był przeważony na nos, chciałem zobaczyć jego reakcję i faktycznie dzieje się tak jak piszesz. Manewruje pakietem i sprawdzam zachowanie modelu.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

chyba przesadziłeś z wielkością oznaczeń na górze płata 😉

Jaskrawe malowanie i powiększone oznaczenia od spodu to info dla baterii p.lot aby przypadkiem "nie zestrzelić swojego" w czasie testów przejętego samolotu ... ale od góry juz takie wielkie oznakowania nie były potrzebne bo zwykle takie testy na głębokim zapleczu sie prowadziło.

ms

Opublikowano
3 minuty temu, mirolek napisał:

chyba przesadziłeś z wielkością oznaczeń na górze płata 😉

Jaskrawe malowanie i powiększone oznaczenia od spodu to info dla baterii p.lot aby przypadkiem "nie zestrzelić swojego" w czasie testów przejętego samolotu ... ale od góry juz takie wielkie oznakowania nie były potrzebne bo zwykle takie testy na głębokim zapleczu sie prowadziło.

ms

Tak zgadza się troszkę za duże zrobiłem mogło być połowę mniejsze ... nic już nie zrobię niestety. Ale dziękuję za komentarz Mirku 

Opublikowano
Cytat

Ale Piękny 🥰

O gustach się nie dyskutuje ale faktycznie dobrze wygląda 😎....  jest taki "mocarny" 👍

ms

Opublikowano

Model ładnie zrobiony. Co do malowania, to jest jak czerwony FW - 190 z amerykańskimi gwiazdami, czyli nijaki. Dla mnie Niemiec ma mieć krzyże, a Anglik kokardy, a Rusek gwiazdy, ale o gustach się nie dyskutuje..😜😋

Opublikowano
16 godzin temu, mirolek napisał:

O gustach się nie dyskutuje ale faktycznie dobrze wygląda 😎....  jest taki "mocarny" 👍

ms

1 godzinę temu, Wodzu 7 napisał:

Model ładnie zrobiony. Co do malowania, to jest jak czerwony FW - 190 z amerykańskimi gwiazdami, czyli nijaki. Dla mnie Niemiec ma mieć krzyże, a Anglik kokardy, a Rusek gwiazdy, ale o gustach się nie dyskutuje..😜😋

Dziękuję Panowie to miłe i bardzo motywujące. Będziecie mieli okazję w Zawierciu powalczyć z Hawkerem :D

Jutro jadę na weekend w trasę i będę powoli konczył Hawkera. W Poniedziałek chciałbym oblatac w Italii. Po oblocie w wolnej chwili odpalam aerograf i zaczynam zabawę w okopcenia itp.

Opublikowano

Kto tutaj jest z Zawiercia? Bo ja też jestem z okolic, przydały by się znajomości.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hawker oblatany lata dużo lepiej jak moja pierwsza wersja. Jest zwinny i szybki może być dobrym wojownikiem. Jutro cały dzień będę nim latał :D muszę wykonać jeszcze skłon oraz wykłon silnika.

Juz sie walk doczekac nie moge jak będę sprawdzał wytrzymałość pianki 🤣🥰

20250322_162103.jpg

20250322_173635.jpg

20250322_173646.jpg

• Lubię to 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.