darkarll Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 witam Postanowiłem podzielić się moim nowym projektem,jest to mianowicie RAVEN o rozpiętości skrzydeł 2,5m model ma być produkowany przez polskiego producenta i sprzedawny po atrakcyjnych cenach jeszce w tym roku. w moje ręce ma trafić jeszcze w marcu model numer "1". Model jak na dzisiejsze czasy przystało całolaminatowy. W miare postępu w pracach mam zamiar zamieszczać fotki ,no i oczywiście jakiś filmik z lotu. jakaś fotka i jeszcze jedna i jeszcze jedna i jeszcze coś a to ma ciągnąć ten modelik pionowo w górę podwozie no i serwa no i jakieś drobiazgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Rewelacyjny modelik naprawde. Sam przymierzam sie do czegos takiego tego lata, ale raczej $$ starczy tylko na budowe modelu (nie zakup, chyba ze wlasnie tylko kadluba laminatowego, po prostu lubie budowac) i zakup silnika (chyba wlasnie tez zdz 80 rv-j ew. da 85 czekam na jego testy). Serwa na lotki juz leza i czekaja. Kolega odebral w tym tygodniu troche wieksze malenstwo. 3w extra 330 3m:D Do tego 3w 150 8) Moze uda sie zrobic oblot w tym roku (wlasnie kupil dom i go wykancza, wiec nie wiadomo jak to z kasa wyjdzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Ciesze się niezmiernie że taki model wyjdzie z pod polskiej bandery. Bo prawde mówiąc rynek zalewają głównie chińskie badziewia (czyt. brak staranności) a tutaj jak widać bardzo estetyczny model się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Świetnie się zapowiada. Mam coraz większą ochotę na taki model(wielkość). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Tomek: Duzy lata lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Nareszcie jakieś fotki Ravena widzę a nie tylko opowieści Bardzo przyjemnie sie prezentuje w obecnej postaci;) Wiadomo już tak mniej więcej kiedy będzie go można na lotnisku "pomacać"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 no myśle że nie wcześniej jak w maju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Ile to kosztuje? Jaki jest czas realizacji zamówienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 witam Wszystkie informacje będą na stronce producenta , no ale oczywiście dopiero po oblocie prototypu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Jeśli możesz to zdradź tajemnice kto bedzie produkował?? Lubartów??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 oczywiście Lubartów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 no i jest , co prawda z półrocznym opóźnieniem ale w końcu się doczekałem RAVENA , jest to pierwszy testowy model firmy ARTEX znanej z produkcji EXTRIMA I WILGI 200 model jest cało laminatowy,dalsza produkcja będzie uzależniona od tego czy protoyp będzie latał poprawnie , całe wyposarzenie modelu zakupiłem jeszcze w grudniu tak że teraz tylko poskładac i w góre , dalsze relacje we wrześniu kiedy prawdopodobnie nastąpi oblot tego cacka,model będzie można zobaczyć na Kraśnickim Pikniku Modelarskim 11,12 08 2007 czyli w sobote i niedziele ZAPRASZAMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Wczoraj byłem zobaczyć Ravenka i jestem pod wrażeniem. Zdjęcia nie oddają tego ale to chyba oczywiste. Na szczególną uwagę zasługuje wykonanie kadłuba: nity, podziały blach no rewelacja jednym słowem. Zostaje aby czekać na oblot;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Jutro mam nadzieje osobiście zobaczyć go poskładanego w cały model . Nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 WOW !! Ja tez nie mogę się doczekać zobaczenia tego wielgachnego samolota !! Panie Darku czakamy na prezentacje no i może małe oblewanie tego nabytku Pozdro !! zbycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Darek przy nim wygląda tak jakby napił się polocoty z filmu king size :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Genialne malowanie... szukam szczęki po podłodze... Nie żeby coś, ale to chyba właściwy model we właściwych rękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Tak,malowanie robi wrażenie.Może opowiesz w skrócie jak to zrobiłeś :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 dalsze relacje we wrześniu kiedy prawdopodobnie nastąpi oblot tego cacka Czekamy na relację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 witam Po małej przerwie wznowiłem prace przy RAVENIE , model jest praktycznie gotowy do oblotu postarm sie zrobić to jak najszybciej jeśli oczywiście pogoda na to pozwoli, wczoraj po raz pierwszy odpaliliśmy i wstępie wyregulowali silnik ,jest to ZDZ 80 RV-J czyli wzmacniana 80 RV producent nie podaje mocy ale ponoć ma być zbliżona do silników 100cm ,nie mam doświadczenia z setkami ale mój ZDZ kręci na śmigle 26/12 6000 obr co daje 21 kg ciągu przy wadze modelu 11,5 kg , silnik nie trzęsie i dynamicznie wchodzi na obroty , poniżej kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.