Tomek Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dobrze Krzysiek gada , dać mu piwa . ;D
darkarll Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 No żeby nie było nieporozumień 35st na lotkach to maksymalny wychył który da sie uzyskać przy moich dźwigniach na serwie , ja natomiast mam ustawione 30 st :rotfl: a to cytat z porad Peter’a Goldsmith’a pilota TOC ""W moim 46% modelu Cap 232, używam 1” ramion serw na wszystkich powierzchniach z wyjątkiem steru kierunku, który jest ustawiony na 1?” ramieniu. Mam 28° na lotce, 32° na sterze wysokości oraz 35° wychylenia na sterze kierunku. Według mnie to dobry kompromis pomiędzy lotami precyzyjnymi i wolnymi,""
radek872 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Głowe bym dał sobie uciać, że balsowe całkiem inne.Skoro to te same płaty tylko w balsie to aparat ładnie poleciał w kulki.One wyglądają jak z trenerka Excel 2000 Wypowiedz Darku jest jak się nie myle ze strony Wiesława Chmieleskiego i fktyczny do wolnych i precyzyjnych lotów takie ustawienie jest ok i też używam tego w funkcji DR jednak do lotów 3D wyjsciowym ustawieniem lotek jest 45 stopni.
radek872 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 najpierw poleci potem zawisnie ;D A może go w zawisie oblatać z ręki ? :rotfl:
alchemique Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Bo ma balsiane lotki a nie carbonowo-weglowe
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 No tak , ale to także kwestia grubego sznurka i odpowiedniej gałęzi. :rotfl:
elektryki_rc Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Głowe bym dał sobie uciać, że balsowe całkiem inne.Skoro to te same płaty tylko w balsie to aparat ładnie poleciał w kulki.One wyglądają jak z trenerka Excel 2000 Bardzo proszę Tomka oraz Darka o zmierzenie i podanie cięciw lotki przy kadłubie oraz na końcu skrzydeł celem zweryfikowania.
Tomek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Przy kadłubie to12,5 a powinno być 13. Przy końcówce 6,5 a powinno być 7cm. Błąd pomiaru wynikł z niezresetowanej suwmiarki cyfrowej. (Jakoś tak dużo te 18 mi się wydawało) A dla czego mam, a powinno być ,a dla tego , że nie zrobiłem końcówek spływu lotki na ostro tylko na kant i skróciłem w ten sposób lotkę o 0,5 cm.
darkarll Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2010 U mnie dokładnie tyle samo
Tomek Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 Bardzo powoli ale prace posuwają się do przodu. Ponieważ miałem pracowity w firmie maj , to na modelarstwo nie zostawało wiele czasu. Na szczęście już skończyliśmy instalację i znowu popołudnia mam wolne. Więc dziś dociąłem węglowe podwozie , i zamontowałem je w modelu. Teraz Raven już ma kompletne podwozie i stoi na własnych kółkach. Od razu lepiej wygląda. Jutro może wrzucę fotkę. :wink:
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Trochę czasu minęło ,ale przy modelu cały czas dłubałem w miarę możliwości. W tej chwili wygląda to tak. Co do samych zdjęć, to już późno dziś i robiłem z lampą . Oryginalnie Raven jest krwisto-czerwony tak jak na ostatnim zdjęciu (bez lampy). Kabinka jest ciemna ,ale nie czarna jak na fotkach. Taka mi się podoba . :faja: Co do samego modelu, to silnik już jest przykręcony do domku ,ale schnie żywica , na którą montowałem serwo gazu (zamontowane w domku dzięki czemu można demontować silnik razem z serem bez zmiany konfiguracji serwa gazu.) Nie wiem czy dam radę z oblotem na weekend ale będę się mocno starał , szczególnie , że teraz mam zdecydowanie więcej czasu.
Lech Mirkiewicz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Śliczny, mam nadzieję,że będzie dużą atrakcją na Biłgorajskim pikniku 11-go lipca. Pozdrawiam i zapraszam.
elektryki_rc Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Bardzo ładny model ! Oblot w Radawcu ? Jak tak daj znak kiedy to z chęcią pomacam model na zywo
radek872 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Brakuje tam tylko naszego orzełka.W ogóle to chyba nie jest zły pomysł aby zrobić Ravena PL z orzełkiem zamiast tego standartowego ptoka
elektryki_rc Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Brakuje tam tylko naszego orzełka.W ogóle to chyba nie jest zły pomysł aby zrobić Ravena PL z orzełkiem zamiast tego standartowego ptoka Hehe ale wtedy trzeba by mu zmienić nazwę na "eagle" .
darkarll Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2010 Nie wiem czy dam radę z oblotem na weekend ale będę się mocno starał , szczególnie , że teraz mam zdecydowanie więcej czasu. Jak to mówią pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł ,,,,,,, a tak na marginesie to ładnie się prezentuje \ To kiedy zawiśnie obok mojego ?
Tomek Opublikowano 13 Czerwca 2010 Opublikowano 13 Czerwca 2010 O nie Darku , jedyne co to na pewno nie w pośpiechu. Dziś 5 godzin montowałem tylko układ zapłonowy. :shock: (jeden włącznik i jakieś takie coś podpięte do silnika i świecy) :wink: Darku bo ciągle zapominam. Gdzie masz SC bez skrzydeł? ( i bez paliwa) Teraz montując wyposażenie będę mógł już ustawić wszystko na swoim miejscu. Cieszę się, że model się podoba. :faja: Co do oblotu, to chyba jednak w Niebrzegowie. Nie mam stresu, a w pobliżu nie mam chałup co by w mnie można było wlecieć. :rotfl: Ale zaraz po oblocie z chęcią wybiorę się do Radawca. Wisieć, Darku to chyba tak jak Ty, to nie prędko. :wink:
wichercat Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Tomi odezwę się jakbym byl w Radomiu to może bym wpadł na ten oblocik dodać otuchy :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.