Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 3 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia W międzyczasie powstał szybki projekt małego japońskiego myśliwca Ki-44 Shoki. 79cm rozpiętości. Druk lw-pla. Masa do lotu 580g z weglami i regulatorem 40A malowany pędzlem akrylami, albo 540g malowany natryskowo i bez węglowych wzmocnien. Przed obejrzeniem filmu zgadnijcie, który model jest mój, a który Konrada? Lata tak: Malutki statecznik pionowy powoduje że przy niższej prędkości model zamiata ogonem po całym niebie. Muszę powiększyć go bo jest słabo i model wije się po całym niebie w dziwny sposób. Mały statecznik poziomy powoduje że model jest bardzo czuły na położenie SC i wyjątkowo kiepsko lata z przednim położeniu. Po przesunięciu na tylna kreskę zakresu model lata poprawnie. Przy dużych prędkościach (z napedem ESA) lata bardzo fajnie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Września Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września Filmik ze składania: 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października Piękny model , jak zwykle zresztą. Mnie jednak tęskno do ryczących i plujących olejem silników spalinowych , i do walk aces które jako nastolatek oglądałem z wypiekami na twarzy. Pamiętam w Żarach na zawodach jak modele przelatywały na pełnym gwizdku .....ech to było piękne a elektryki to już nie to samo. Oczywiście model fajny i praktyczny , nie krytykuję drukowanek i napędu elektro który sam z powodzeniem stosuję. Tylko tęsknię trochę za tamtym spalinowym combatem🙂 Ciekawe czy Ty masz podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Października Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października Też tesknie za spalina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października 1 godzinę temu, japim napisał: Też tesknie za spalina. Co cię powstrzymuje do powrotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 13 Października Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 48 minut temu, Ares napisał: Co cię powstrzymuje do powrotu? Brak lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października 10 minut temu, japim napisał: Brak lotniska. No to rozumiem doskonale. Ten problem dotyczy wielu modelarzy , coraz trudniej o dostatecznie rozległą przestrzeń. Jestem szczęściarzem bo mam dostęp do naprawdę fajnego terenu gdzie można latać każdym modelem . Lądowanie i start tylko z ręki bo z kółek jest troszkę nierówna nawierzchnia ale do combatu to bajka: dużo miejsca , dobry dojazd autem , z dala od zabudowań i ruchu lotniczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi