Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. japim Opublikowano 3 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Sierpnia W międzyczasie powstał szybki projekt małego japońskiego myśliwca Ki-44 Shoki. 79cm rozpiętości. Druk lw-pla. Masa do lotu 580g z weglami i regulatorem 40A malowany pędzlem akrylami, albo 540g malowany natryskowo i bez węglowych wzmocnien. Przed obejrzeniem filmu zgadnijcie, który model jest mój, a który Konrada? Lata tak: Malutki statecznik pionowy powoduje że przy niższej prędkości model zamiata ogonem po całym niebie. Muszę powiększyć go bo jest słabo i model wije się po całym niebie w dziwny sposób. Mały statecznik poziomy powoduje że model jest bardzo czuły na położenie SC i wyjątkowo kiepsko lata z przednim położeniu. Po przesunięciu na tylna kreskę zakresu model lata poprawnie. Przy dużych prędkościach (z napedem ESA) lata bardzo fajnie. 5
Ares Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Piękny model , jak zwykle zresztą. Mnie jednak tęskno do ryczących i plujących olejem silników spalinowych , i do walk aces które jako nastolatek oglądałem z wypiekami na twarzy. Pamiętam w Żarach na zawodach jak modele przelatywały na pełnym gwizdku .....ech to było piękne a elektryki to już nie to samo. Oczywiście model fajny i praktyczny , nie krytykuję drukowanek i napędu elektro który sam z powodzeniem stosuję. Tylko tęsknię trochę za tamtym spalinowym combatem🙂 Ciekawe czy Ty masz podobnie?
Ares Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października 1 godzinę temu, japim napisał: Też tesknie za spalina. Co cię powstrzymuje do powrotu?
japim Opublikowano 13 Października Autor Opublikowano 13 Października 48 minut temu, Ares napisał: Co cię powstrzymuje do powrotu? Brak lotniska.
Ares Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października 10 minut temu, japim napisał: Brak lotniska. No to rozumiem doskonale. Ten problem dotyczy wielu modelarzy , coraz trudniej o dostatecznie rozległą przestrzeń. Jestem szczęściarzem bo mam dostęp do naprawdę fajnego terenu gdzie można latać każdym modelem . Lądowanie i start tylko z ręki bo z kółek jest troszkę nierówna nawierzchnia ale do combatu to bajka: dużo miejsca , dobry dojazd autem , z dala od zabudowań i ruchu lotniczego.
Rekomendowane odpowiedzi