marcinlota1977 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Witam....jesli jest ktos kto moze pomóc to bardzo prosze.....posiadam silnik Thunder tiger GP-42 6,9ccm....poszukuje głowicy do tego modelu poniewaz przekręcil mi sie gwint i świecy nie da sie dokręcić.....kupie nową lub uzywaną ale nie moge znależć.......moj numer tel 792969490......pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Kolego podejrzewam ze bedzie problem z dokupieniem ,ale chcialem cos podpowiedziec:Moze by tak wytulejowac to stare gniazdo pod swiece tak jak robi sie to w samochodach.Musisz tylko rozwiercic to stare i nagwintowac np M8x0,75 i dorobic tuleje z zewnetrznym gwintem M8x0,75 a wewnatrz z gwintem pod swiece czyli 1/4"x32 Withwort co do dorobienia tulejki pogadaje ze Szczepanem(instruktor)kolega ma duze mozliwosci jezeli chodzi o gwintowniki calowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 gwintem pod swiece czyli 1/4"x32 Withwort Grzesiek, to jest 1/4-32 UNEF, nie BSW. Ten gwint ma 60 stopni, a BSW ma 55 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Ja swojego GP42 kupiłem w RC ABC niestety chyba juz nie prowadzą tych silników ale spróbuj może coś zostało z części zapasowych.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirow Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 W tym sklepie widziałem takie silniki http://www.modelemax.pl/index.ph?cPath=11_12_363 Może mają części lub mogą sprowadzić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Kirow pozwolilem sobie poprawic link za ciebie bo twoj nie chodzi http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=11_12_363 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Zgubiłem "kwity" od GP-42 jakie do niego paliwo muszę kupic moje "zwietrzało" i nie pali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 ja przerabiałem na 10x1 i tulejki z brązu czy jakies stalowe i nie bylo problemu. Wklejane na loctie i punktowane od srodka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.